A füge a koraősz egyik legízletesebb gyümölcse, amelyet változatos módon felhasználhatunk. Mivel az ízvilága rendkívül jól illeszkedik a sajtokhoz és a sós ételekhez is, így nem csak desszertekben gondolkodhatunk. Ha megfelelően kombináljuk az alapanyagokat, egészen különleges főételeket kaphatunk. Éppen ilyen ez a fügés, ricottás, pesztós pizza is, amelynek elkészítése tizenkét percnél többet garantáltan nem igényel.
Hozzávalók:
- 1 csomag pizzatészta
- 1/3 csészényi bazsalikomos pesztó
- 1 csésze ricotta
- 3-4 füge felszeletelve
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A pizzatésztát kiterítjük és egyenletesen megkenjük a pesztóval, majd a ricottával, végül a fügeszeletekkel feldíszítjük.
- A pizzát tepsire helyezzük, majd sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt 1-2 percig pihentetjük, ízlésünk szerint prosciuttóval és friss rukkolával megszórva tálaljuk.
Ha a bolti változat helyett házi pizzatésztát készítenél, érdemes hét aranyszabályt betartanod. És ne feledd: bármilyen feltétet is teszünk a pizzára, törekedjünk arra, hogy az a legmagasabb minőségű legyen!
(Fotó: Getty Images)
pesztó | olasz gasztronómia | füge | recept | olasz étel | ricotta
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!