Martha Stewart és a tudomány álláspontja találkozik.
Ha van valaki, akitől konyhai tanácsot nyugodt szívvel elfogadhatunk, az Martha Stewart, aki könyveiben, magazinjában, weboldalán, és most már TikTok-csatornáján is hasznos tippeket oszt meg.
Martha Stewart tizenhárom másodperces videójában bemutatja, hogyan lehet megelőzni azt, hogy fokhagymaillatú legyen a kezünk: rozsdamentes acél kést meleg víz alá tartunk, majd az ujjainkat hozzádörzsöljük a fémfelülethez, így eltűnik róla a fokhagyma illata.
@marthastewart My quick tip for keeping clean and fresh while doing Thanksgiving cooking! #marthacooks #tiktokpartner #learnontiktok #thanksgiving #cooking #tiptok ♬ original sound - Martha Stewart
A BBC Science Focus szakértői utánajártak, hogy valóban működhet-e a praktika. Arra jutottak, hogy a fokhagyma szagáért a kéntartalmú vegyi anyagai felelősek, ezek közül pedig az allicin okozza azt, hogy a kezünk átveszi az illatát. A rozsdamentes acél ötvözet krómot is tartalmaz, ami reakcióba lép a fokhagymából származó allicinnel, így a kezünk helyett a rozsdamentes acél felületéhez tapad.
Amikor legközelebb fokhagymát pucolunk kedvenc magyar vagy olasz ételünkhöz, érdemes kipróbálni a praktikát. Ha pedig mégsem válik be Martha Stewart tippje, a kézmosás még mindig remek lehetőségként ott marad a kellemetlen fokhagymaszag ellen.
(Forrás: Food&Wine, fotó: 19 Crimes, Getty Images)
praktika | hámozás | martha stewart | szag | trükk | fokhagyma
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!