A fokhagyma az egyik legfontosabb fűszerünk, intenzív ízvilága miatt számos húsos és zöldséges fogásban is használjuk. Erőteljes illatanyagai azonban könnyen átragadnak a kezünkre, vékony, papírszerű héjának eltávolítása pedig gyakran nehézségeket okoz. Van azonban egy igazán egyszerű praktika, amivel felgyorsíthatjuk a fokhagyma pucolását.
Csak egyetlen befőttesüvegre van szükség a trükkhöz. A folyamat ugyanis ennyiből áll: tedd a fokhagymagerezdeket egy üvegbe, szorosan zárd rá a fedelét és rázd erőteljesen harminc másodpercig. Az idő elteltével
a héj nagy része teljesen leválik a gerezdekről, amiket így azonnal zúzhatunk vagy apríthatunk.
A praktikát a szakemberek is kipróbálták, Kierin Baldwin, az Institute of Culinary Education szakácsoktatója szerint is remekül működik. Ugyanakkor elmondta azt is, hogy a konyhai munka során a fokhagymagerezdeket gyakran két kis serpenyő között dörzsölik össze, így szintén könnyen hámozhatóvá válik.
Nem ez az egyetlen élelmiszer, ami befőttes üvegben könnyedén megpucolható. Sokan hasonlóan járnak el a főtt tojásokkal is.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
trükk | fokhagyma | konyhai | pucolás | egyszerű | praktika
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!