A 2022-es labdarúgó világbajnokság első napjainak alkalmából az egyik vezető gasztronómiai oldal összegyűjtötte azokat a világklasszisokat, akik a vendéglátásban is sikeresek.
N10 – Alessandro Del Piero
A korábbi futballsztár 2006-ban vb-győzelemhez segítette csapatát, Alessandro Del Piero pedig ma is egy két lábon járó legenda Olaszországban.
Először Milánóban nyitott éttermét, amit a mezszáma alapján N10-nek nevezett el.
Jelenleg Los Angelesben él, így nem meglepő, hogy ott folytatta a terjeszkedését. Éttermében szezonális olasz ételeket szolgálnak fel, az N10 Collection pedig olyan márkákkal működik együtt, mint például a Lavazza, az Olitalia vagy az Urbani Truffles.
Londoner Macao – David Beckham
A Londoner Macao egy hatalmas, kétmilliárd dolláros üdülőhely, amely 2021 márciusában nyílt meg Makaóban. A helyhez két ikonikus brit is szorosan kötődik: a futballfenomén, David Beckham és a konyha ördöge, Gordon Ramsay.
Beckham a róla elnevezett lakosztály megtervezésében személyesen is segédkezett,
a Gordon Ramsay nevét viselő Pub & Grill étterem pedig Ramsay híres marhahús-wellingtonját is felszolgálja.
Babbo – Willian Borges és David Luiz
A két brazil sztár, Willian Borges és David Luiz tulajdonában lévő Babbo egy olasz étterem London szívében, melyet a neves séf, Nicola Cariglia vezet. Az ismert szakács dél-olasz gyökerei visszaköszönnek az étlapon, a legnépszerűbb fogás azonban kétségtelenül az ikonikus lasagne, amiért mindenki rajong.
Zela – Cristiano Ronaldo
A földkerekség legnagyobb futballsztárjának étterembirodalma, a Zela már több városban, köztük Barcelonában és Madridban is nyitott már vendéglátóhelyet, aminek megszületésében Rafael Nadal, Enrique Iglesias és Pau Gasol is együttműködött.
A kínálatban a mediterrán alapanyagok és a japán konyhatechnológia találkozik,
így az asztalra a friss halak mellett például wagyu teriyaki és Iberico sertés gyoza kerül.
Nulle Part Ailleurs – Zinedine Zidane
Zinedine Zidane egy egyszerű, otthonos ízeket közvetítő francia étterem tulajdonosa Bordeaux-ban. A hely egyszerre étterem, bár és klasszikus kávézó, így mindenki megtalálja a számítását. A folyamatosan változó étlapon megjelenő francia és mediterrán fogásokat a világbajnoki mérkőzések nézése közben is elfogyaszthatják a vendégek.
Giusé Trattoria – Marco Verratti
A nagyon elegáns Giusé Trattoria egy olasz étterem, amely lüktető vörös enteriőrjével, DJ-pultjával, arancinivel és gnocchival várja a vendégeket. A konyhát Vittorio Beltramelli séf vezeti, aki a szakma csínját-bínját a három Michelin-csillagos éttermet vezető Gualtiero Marchesitől, a modern olasz konyha alapítójától leste el.
Finger’s – Clarence Seedorf
A Suriname-ban született, de az Interben és az AC Milanban világhírűvé vált Seedorf a holland válogatott játékosa volt.
Bár pályafutása során több legendás klubban is megfordult, Milánótól sosem tudott elszakadni.
Ott nyitotta meg a Finger's éttermet, ahol brazil-japán ételeket szolgálnak fel. Szintén van étterme Porto Cervóban és Rómában is, ahol ugyancsak brazil szakácsok visznek különleges fúziós konyhát.
Rosso – Rio Ferdinand
Az angol válogatott és a Manchester United korábbi csapatkapitánya, Rio Ferdinand a tulajdonosa a Rosso nevű csúcskategóriás étteremnek, ahol olasz ihletésű ételeket szolgálnak fel.
A bárban zseniális borokat és pezsgőket, valamint egyedi koktélokat kínálnak.
Bull and Bear – Gary Neville
Az étterem tulajdonosa a Manchester United és az angol nemzeti tizenegy egykori jobbhátvédje, Gary Neville, a konyhát pedig a Michelin-csillagos éttermet vezető Tom Kerridge irányítja. A helyen brit komfortételeket kóstolhatunk, melyek magas minőségű, helyi alapanyagokból készülnek.
Az elegáns étterem egyik sarkában televíziókat is elhelyeztek,
így tökéletes hely arra, hogy két falat között figyelemmel kövessük a világbajnokság eseményeit is.
(Forrás: Finedininglovers, fotók: az éttermek hivatalos weboldalai és Facebook oldalai)
katar | foci | labdarúgás | világbajnokság
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!