Megnyílt a világ első fine dining étterme kutyáknak

A kóstoló menü nagyságrendileg harminckétezer forintról indul a San Franciscó-i étteremben.

San Franciscóban található az első, kutyák számára megnyitott fine dining étterem, ahol az igazán elkényeztetett kedvencek hetvenöt dollárért, azaz nagyjából harminckétezer forintért ehetik végig a kóstoló menüt.

A Dogue-ban az emberek számára azonban nincs étel.

Egy olyan időszakban, amikor a vendéglátóipar példátlan kihívásokkal néz szembe, egészen új perspektívát nyit az Egyesült Államokban, San Francisco-ban megnyitott Dogue étterem. Egyrészről az éttermek a városban a magas bérleti díjak és a rezsiköltségek, valamint a folyamatos munkaerőhiány miatt nehéz helyzetbe kerültek, másrészről pedig a pletykák szerint a kutyák száma meghaladja a gyerekekét.

Nem véletlen tehát, hogy minden figyelem a kis kedvencekre hárul.

A forradalmian új koncepcióval rendelkező étterem Rahmi Massarweh és felesége, Alejandra ötlete volt, akik maguk is négy kutyát nevelnek. A séf érdeklődése az emberek etetése helyett egyre inkább a kutyák táplálása felé fordult az utóbbi időben, így beleásta magát az állatgasztronómiába, hogy kialakítsa a csúcsminőségű húsokból és szezonális, biozöldségekből felépülő fine dining kutyakonyhát.

A Dogue menü ízletes, tápláló ételeket kínál a szerencsés kutyusoknak.

A menüben szarvasszívvel töltött rózsa alakú sütemény, csirkehúsos gombaleves, csirkebőr gofri és „dogguccinó” is megtalálható.

A házi kedvencek nemcsak a séfet ihlették meg, hanem rendre inspirálják a dizájnereket is. Ebben a cikkünkben hihetetlen stílusos kutyaházat mutatunk be, itt pedig egy egészen forradalmi elektromos robogóról számolunk be, amelynek egyedülálló kialakításának köszönhetően a gazdik biztonságosan tudnak vezetni, a kutyák pedig nyugodt körülmények között tudnak utazni. Ha pedig mindez nem lenne elég, egy friss tanulmány különböző tényezők alapján vizsgálta meg az európai városokat, hogy aztán kiderüljön, melyek a legkutyabarátabb helyek.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Facebook)

kóstoló menü | fine dining étterem | étterem | kutya

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom