Újjászületik a Ferrari ikonikus étterme

India Mahdavi dizájner és a Massimo Bottura világhírű séf vezetésével két év után újra megnyitja kapuit Enzo Ferrari kedvenc legendás trattoriája. 

Massimo Bottura Michelin-csillagos séf, valamint India Mahdavi építész és tervező összefogtak és újjáalkották a Ristorante Cavallino éttermet az olaszországi Modenában. A vendéglő immár nemcsak arról lesz híres, hogy ki vacsorázott ott esténként, hanem az ételek és a dizájn szerelmeseinek is tökéletes úti célja lehet.

A vendéglőt 1950-ben nyitották meg az autógyár közelében, egy korábban istállóként és parasztházként funkcionáló épületben. A Cavallino évtizedek óta a Ferrari régióhoz fűződő mély kötelékének szimbóluma volt. Enzo Ferrari kedvenc éttermeként tartották számon, ahol szívesen tartott vacsoraesteket VIP vendégeinek és a Formula-1-es pilótáknak. Úgy tudni, 1988-ban bekövetkezett haláláig naponta kétszer étkezett ott. Az étterem leghíresebb törzsvendégének halálát követően is tovább működött, egészen 2019-ig, amikor is bezárni kényszerült.

Most Botturának és Mahdavinak köszönhetően a Cavallino visszatért a gasztronómiai térképre.

Az újjászületés azonban hatalmas kihívás volt a páros számára. A párizsi dizájner egyszerre próbált hű maradni az étterem gyökereihez és a 21. század követelményeihez. A vendégteret vörös és elefántcsont színű padló, valamint tölgyfával díszített falak borítják, melyet Ferrari-mintás tapétával és más emléktárgyakkal is kiegészítettek. Enzo Ferrari saját helyiségét is teljesen felújították és ma pontosan úgy néz ki, ahogyan akkor, amikor az ikonikus autógyáros ott fogyasztotta kedvenc fogásait.

Massimo Bottura a Cavallino étlapját Riccardo Forapani főszakácsra bízta, így az étlapra csupa olyan étel került, amelyek a régió konyháját jellemzik. Különlegessége a zsályás vajban megforgatott, ricottával töltött tortellni, a Mora Romagnola sertésborda és a hagyományos zuppa inglese réteges desszert.

Az étterembe asztalt foglalni a Ferrari weboldalán keresztül lehet.

Sybarite londoni építészeti stúdió által megalkotott üzlethelyiségben pedig minden megjelenik, ami a Ferrarit jellemzi: elegancia, elemi erő, olasz életérzés és a luxus magasiskolája.

(Fotók: wsj.com)

gasztronómia | étterem | Ferrari | olaszország

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom