Alaposan eldurvult a helyzet.
Hétfőn számoltunk be arról, hogyan érte utol a bojkott New York egyik népszerű, orosz stílusú éttermét. Nagyon úgy tűnik, hogy nem ők az egyetlenek, akiktől elfordultak a vendégeik, sőt, egyes vállalkozások nyílt fenyegetéseket is kaptak az ukrajnai események nyomán.
Több, az Egyesült Államokban működő orosz étterem tulajdonosa arról számol be, hogy nemcsak vendégeket veszít a háború miatt, de zaklatások is érik. Ike Gazaryan, a San Diegó-i Pushkin étterem és bár tulajdonosa például azt mesélte, hogy dühös hangüzenetekben fenyegették meg:
Valaki azt mondta, hogy bejönnek és felrobbantják az éttermet, így fizettetik meg annak az árát, amit az oroszok csinálnak Ukrajnában.
A helyzet iróniája, hogy az étterem dolgozóinak nagy része ukrán.
Archy Kagramina, a New York-i Russian Vodka Room menedzsere arról számolt be, hogy valaki csak azért hívta fel az éttermet, hogy "csúnya szavakkal illesse" az oroszországi történéseket.
A manhattani Russian Samovarnak "csak" a forgalma bánja a háborút. Mint a társtulajdonos, Misha von Shats elmondta, a harcok kitörése óta hatvan százalékkal csökkent a vendégek száma. "Nekünk semmi közünk a háborúhoz" – mondta, szintén megjegyezve, hogy a személyzet nagy része ukrán.
Azt akarjuk, hogy a háború véget érjen. Nem mi támadtuk meg Ukrajnát, hanem Putyin.
Egyébként Von Shats és más orosz étterem-tulajdonosok is nyíltan elítélték az orosz inváziót a közösségi médiában.
Eközben egyre több nagyvállalat és luxusmárka jelenti be, hogy kivonul Oroszországból, és az orosz kulturális szereplőket sem kíméli a bojkott.
(Forrás: cbsnews.com, képek: Unsplash, facebook.com/pushkinsandiego, facebook.com/russianvodkaroom, facebook.com/russiansamovarrestaurantandpianobar)
háború | usa | bojkott | étterem | orosz
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!