Jövő nyártól csökkentik azt a bizonyos ökológiai lábnyomot.
Az Air France és a Shell közös tervei szerint 2020. június 1-től fenntartható üzemanyagot használnak a San Francisco-i nemzetközi repülőtérről induló járatok esetében. A különleges üzemanyag-keveréket hagyományos és környezetbarát hajtóanyagok keverésével hozzák létre.
Az Air France, Shell és World Energy közöt létrejött együttműködés remekül megmutatja az iparág jövőbeli igényét egy széleskörűen alkalmazható, megfelelő utánpótlással biztosított, fenntartható légiüzemanyag iránt. A környezetbarát üzemanyag étkezésre alkalmatlan hulladék olajokból és zsírokból készül. A hajtóanyag megfelel a szakértők által felállított fenntarthatósági standardoknak, és megfelelően szállítható a repülőtér meglévő rendszerében.
A légitársaság becslése szerint az intézkedés tizenhat hónap alatt mintegy hatezer tonna szén-dioxidtól óvja majd meg a légkört.
Az Air France régóta támogatja a fenntartható üzemanyagot termelő szektor megalkotását, 2014-től dolgozik a feltalálókkal, tekintélyes összegeket fektetve kutatásokba. Nem csoda hát, hogy elsők közt alkalmaznak hasonló üzemanyagot a személyszállításban.
"A környezetbarát üzemanyagok kulcsszerepet játszanak fenntarthatósági törekvéseinkben, hiszen konkrét választ adnak korunk természetvédelmi problémáira. A kaliforniai kezdeményezés remekül példázza, hogy az állami intézkedések mennyire ösztönzően hatnak a helyi iparra, ha megteremtik a légitársaságok számára lehetőséget, hogy érdemben cselekedjenek. Közösségként kell tekintsünk a hasonló lépésekre, és ösztönözni azokat a világ minden táján" – mondta Anne Rigail, az Air France vezérigazgatója.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images, Unsplash)
járat | ökológiai | lábnyom | air france | üzemanyag | repülés
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!