Ezzel foglald el magad a karanténban!

Ha már végképp nem tudjuk mivel kitölteni a karantén idejét, érdemes valami igazán különleges, új elfoglaltságot találnunk. Ilyen lehet például a macaronkészítés, ami bár pepecs munka, a végeredmény kárpótolni fog bennünket az erőfeszítésekért. Ráadásul csodálatos díszdobozba csomagolva tökéletes gasztroajándék is lehet belőle.

Hozzávalók a tésztához:

  • 100 gramm tojásfehérje
  • 100 gramm porcukor
  • 100 gramm kristálycukor
  • 100 gramm mandulaliszt
  • egy csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 6 evőkanál szobahőmérsékletű sótlan vaj
  • 2 csésze porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • egy csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra! Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük félre!
  2. Egy kis edényben melegítsünk vizet! Helyezzünk rá egy fémtálkát, keverjük el benne a tojásfehérjéket három evőkanálnyi kristálycukorral! Habverő segítségével a masszát folyamatosan keverjük addig, amíg a cukor meg nem olvad, illetve a tojásfehérje fehér és habos nem lesz.
  3. Ha kívánt állagú lett a masszánk, vegyük le a vízgőzből! Konyhai robotgép segítségével folytassuk a habverést, adagoljuk hozzá a porcukrot és a maradék kristálycukrot! Cseppentsünk bele ételfestéket, ha szeretnénk! Folytassuk a habverést további 3-4 percig, amig merev állaga nem lesz a tésztának! Ha ebben a pillanatban abbahagynánk a macaron készítését, habcsókokat tudnánk formázni a masszából.
  4. Szitáljuk hozzá a mandulalisztet, adjunk hozzá egy csipet sót és robotgéppel, közepes sebességen nagyon rövid, pár másodperces idő alatt keverjük homogén állagúra!
  5. Egy spatula segítségével az edény széle felől a közepe felé forgassuk át a tésztát, közben próbáljunk nyolcas alakot készíteni vele. A tészta állaga akkor tökéletes, amikor a láva állaga van: nem túl folyós, de nem is kemény.
  6. Az elkészült tésztát töltsük habzsákba és nyomjuk azonos méretű köröket belőle az előkészített tepsibe! Hagyjunk helyet a habcsókok között, a légbuborékok eltávolítása érdekében pedig egyszer-kétszer ütögessük a pulthoz! Mindegyik tetejét szórjuk meg tengeri sóval!
  7. Hagyjuk a macaronokat száradni 15-30 percig, csak ezt követően tegyük be az előmelegített sütőbe 13 percre! Az idő elteltével vegyük ki a megsült tésztákat, és hagyjuk teljesen kihűlni!
  8. Amíg a macaronok hűlnek, készítsük el a tölteléket! Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, és konyhai robotgéppel nagyjából két percig habverjük. A masszát ezt követően tegyük habzsákba!
  9. Állítsuk össze a macaronokat! Díszdobozokba sorakoztatva ajándékozzuk!

Ez is érdekelhet:

Somlói galuska és szilvás gombóc ihlette macaronnal készül a Chez Dodo

A főváros legkedveltebb macaron-manufaktúrájában most a magyar sütemények ízvilága kerül előtérbe.

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

macaronű | recept | édesség | desszert

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom