Ezt kell tenni ezekben a komor időkben a világ legjobb cukrásza szerint

A belga csokoládékészítő elárulja az ellenszert.

Az ötvenhat éves Pierre Marcolinit választották idén a világ legjobb cukrászának a World Pastry Stars nevű olaszországi szervezet rendezvényén.

A Charleroi-ban született Marcolini huszonöt éve alapította első vállalkozását Brüsszelben. Minimalista stílusáról vált ismertté, boltjai pedig világszerte megtalálhatóak, még Japánban is kapni a kreálmányait.

Csokoládéi igazi luxusajándéknak számítanak, egy doboz Marcolini-féle édesség akár száz euróba (36 ezer forintba) is kerülhet.

A mester a díj átadása után azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy az elismerésben a cukrászat megreformálására irányuló őrült projektjének igazolását látja. Reméli, hogy a csokoládé megnyugtathatja az embereket ezekben a koronavírus-járvány okozta nehéz időkben.

"Komor időszakban vagyunk. Szerintem ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, ha otthon leülünk egy tábla csokoládéval, egy doboz pralinéval, és egy doboz csokoládéval" – zárta némi életvezetési tanáccsal Marcolini.

Ez is érdekelhet:

Egy tévedésből született meg a világ leghíresebb csokoládés desszertje

Két népszerű történet is terjed arról, ki lehetett a szülőatyja.

(Forrás: swissinfo.ch, fotók: Getty Images)

cukrász | legjobb | belga | csokoládé | édesség | világ

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom