Ezért várják nagyon szeptember végét a New York-i éttermek

Hat hónappal azután, hogy a Covid–19 beszántotta a város vendéglátóiparát és dolgozók százezrei maradtak munka nélkül, New York állam kormányzója engedélyezte a zárt terű éttermek és bárok újranyitását.

Andrew Cuomo szeptember 30-át jelölte meg újraindulási dátumként,

első körben huszonöt, novembertől akár ötvenszázalékos kapacitással működhetnek a helyek.

Ugyan a szabadtéri vendéglátóhelyek június végén már üzembe állhattak a metropoliszban, az étteremtulajdonosok folyamatos lobbizása, valamint az időjárás várható változása mégis arra késztette a városvezetést, hogy engedélyt adjon a beltéri helyek újraindítására is. Bill de Blasio, New York polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy akkor gondolják át a beltéri étkezés visszatérésének lehetőségét, ha a fertőzési arány két százalék alatt marad a városban. Mivel az elmúlt egy hónapban az egy százalékot sem érte el, ezért az újranyitás mellett döntöttek.

Természetesen mindez szigorú szabályozás mellett történhet, íme a legfontosabb intézkedések:

  • az éttermek huszonöt százalékos kapacitással működhetnek;
  • a maszkviselés minden esetben kötelező, kivéve persze az étkezésnél;
  • belépésnél testhőmérsékletet mérnek;
  • amennyiben egy társaság érkezik ebédre vagy vacsorára, egyvalakinek meg kell adnia az adatait az étteremben egy esetleges későbbi kontaktkutatáshoz;
  • valamennyi étteremnek továbbfejlesztett levegőszűrő-rendszert kell telepítenie, bár ennek módja pontosan még nem tisztázott;
  • az asztalokat egymástól legalább két méterre kell elhelyezni;
  • a vendéglátóhelyek csak éjfélig lehetnek nyitva;
  • a patronálók nem ülhetnek a bárpultnál;
  • minden helynek kötelező megadnia a férőhelyei számát és egy telefonszámot, melyen a társadalmi távolságtartás szabályait megszegőket lehet jelenteni.

New Yorkban mintegy ezer étterem és bár zárt be a világjárvány kezdete óta, köztük olyan népszerű és felkapott helyek, mint a TAK Room a Hudson Yardsnál, az Uncle Boons, a Banty Rooster, a China Blue és a Hop Shing.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Eater, fotók: Unspalsh)

újranyitás | new york | zárt | beltéri | étterem | étkezés

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom