Ezek a világ legjobb Martinijei

A Martini eredetéről keveset tudunk. Van, aki szerint San Franciscóban találták fel, mások szerint New Yorkban született meg valamikor az 1800-as évek közepe és az 1910-es évek között.

Az azonban biztos, hogy a világ egyik legismertebb koktélja, amelyet számos módon elkészíthetünk, például rázva vagy keverve. De milyen alternatívái lehetnek még a Martininak? A Food&Wine összegyűjtötte a legjobbakat.

Turf Club koktél

Az 1920-as évek receptje által ihletett Turf Club koktél egy óda a múlthoz, hiszen olyan időtlen összetevőkből készítik az italt, mint a maraschino likőr és az abszint.

Lazac Martini

Tökéletes kísérőital lehet egy brunch-hoz a füstölt lazacos ginnel és kapribogyóval készült ital, amely a luxusbagelek hangulatát idézi meg egy harmonikus koktélban.

Chandelier Martini

Pontosan huszonnégyszer kell megkeverni ezt a klasszikus martinit, amit a Chandelier Magic citrusos keserű hozzáadása tesz hihetetlenül különlegessé.

Datu Puti Martini

A filippinó csodaecet, a Datu Putival és nádcukorral ízesítve készül ez az édes-sós Martini, ami elsőre bár furcsán hangzik, kóstolva felejthetetlen ízélményt okoz.

Dirty Pasta Water Martini

Dirty Pasta Water tulajdonképpen koszos tésztavizet jelent, arra utal, hogy a tészta főzővize valamilyen rejtélyes oknál fogva a Martiniben landol. Hogy ki készítette ezt a bizarrnak tűnő koktélt, nem tudni, az azonban biztos, hogy a keményítőtartalmú víz egyedülállóan selymes textúrát kölcsönöz ennek a sós Martininak.

March Martini

Ez az ultra-elegáns, három fajta ginnel és fekete citromos keserűvel készült Martini a March nevű houstoni fine-dining étteremben készült először. Különlegessége, hogy fűszeres, sült gombás olajbogyóval tálalják.

MSG Martini

A sós, zamatos Martinibe vermut helyett gin vagy vodka kerül, hogy aztán az olíva bogyók sós leve és a Shaoxing bor kombinációja tegye ellenállhatatlanná.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Victor Protasio)

alkoholos ital | koktél | martini

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom