Ezek a desszertek magukkal hozzák a tavaszt

Chez Dodo, a boszorkányosan ügyes macaronok műhelye beindult.

"Elegem lett ebből a hónapok óta tartó szürke borongósságból. Benne van a levegőben, az emberek arcán, úgy szeretném, ha végre jönne egy jó kis tavaszi fuvallat, és nemcsak a felhőket, de a rosszkedvet és ezt túl régóta tartó különleges világot is elfújná."

Ezt nem mi mondtuk, hanem Dodo, tavaszi-nyári dobozukra pont ezért csupa olyan dolgot álmodtak meg, ami derűt hoz nekünk. Finoman roppanós és belül izgalmasan krémes macaronokat, tulipánt, boglárkát, almát, illatos citromot és narancsot, és egy pár mini Dodót.

Hogy a kollekció idén még izgalmasabb legyen, a Dodo babát haza is lehet vinni. Gay Katalin csodakezű illusztrátor kézzel festett meg száz különleges Dodo fababát, amelyeket bababiztos lakkal kezeltek, így akkor sem lesz gond, ha egy gyerkőc a süti helyett ezeket venné a szájába.

Készültek meg a híres bordeaux-i desszerttel, a canelével: a roppanós és karamellás Canelé Amande mellett most még a Canelé Dulcey Framboise-t (málna-szőke csokoládé), Canelé Griotte Vanille-t (meggy-vanília) és a Canelé Caramel Tropicalt (mangó-kókusz-karamell) is haza lehet vinni.

Ha nem édességre vágysz, tudunk mutatni három remek egytálételt, vagy ha esetleg mégis több nyalánkság kellene, akkor leteszteltük az ország egyik legfranciább pékségét.

(Fotó: Glódi Balázs)

ched dodo | canelé | desszert | macaron

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom