Egészséges, szezonális alapanyagokból készült és nagyon őszi ízvilágú ez a sütőtökös spagetti, amelyet a tejszín tesz igazán krémesen lággyá.
Hozzávalók:
- 1 kis üveges szárított paradicsom
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 bögrényi sütőtök püré
- 1 doboz paradicsompüré
- 1/2 liter alaplé
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 kis doboz főzőtejszín
- egy csipetnyi fahéj
- 1 csomag spagetti tészta
- parmezán
Elkészítés:
- Elsőként daraboljuk fel és pucoljuk meg a sütőtököt, majd főzzük puhára enyhén sós vízben! Szűrjük le és pürésítsük!
- Egy nagyobb lábasban szokás szerint főzzük meg a spagettitésztát! Vegyünk elő egy serpenyőt, tegyük bele az olajban eltett szárított paradicsomot, dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, és pároljuk meg!
- Adjuk hozzá a sütőtök és a paradicsompürét, öntsük fel alaplével! Fűszerezzük apróra vágott friss bazsalikommal és egy kevés fahéjjal!
- Nagyjából 15 percig főzzük! Ezt követően adjuk hozzá a tejszínt és sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint!
- Keverjük hozzá a leszűrt tésztát, hagyjuk, hogy kissé összefőjön a masszával! Parmezánnal megszórva tálaljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
spagetti | ősz | sütőtök | vegetáriánus | tészta | őszi étel
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!