A Madison Square Parkból, egy kis mozgó kocsiból indult a Shake Shack története, még 2004-ben. Nem is volt ez olyan régen, pláne, ha azt vizsgáljuk, hogy a városnak több olyan delije van, amely már elmúlt százéves. A kis kocsiból viszont hamar a csúcsra törtek, és Amerika kedvenc burgereit árulják. Mi több, nemzetközi franchise lett a Shake Shack, már Kínától Angliáig mindenhol megtalálni a minőségi gyorsétteremláncot. New York-i központi irodájukat mutatjuk most meg, amit simán néznénk bisztrónak, annak ellenére, hogy egy irodáról van szó. A belsőépítészi megoldásokat a Michael Hsu Office of Architecture-nek köszönhetjük.
Ha még nem lenne elég magában az indusztriálissal vegyített nordic dizájn, akkor vegyünk néhány extrát, amit minden bizonnyal belefogalmaznak az álláshirtedéseikbe is. Itt találjuk a kísérleti konyhát, ahol az új Shake Shack fiomságokat tesztelik. A városlakók nagy bánatára ide csak a cég dolgozói léphetnek be, nincs lakossági étkeztetés, valódi laboratóriumot képzeljünk el.
A West Village-i iroda vicces módon épp egy Varck Street-i Mc Donald's-ra néz az egyik oldalon, de egy másik ablakából nem mást bámuhatnak a megfáradt dolgozók, mint az Empire State Buildinget, a város egyik szimbólumát. Nem rossz panoráma!
A tágas irodában egész nap halk zene szól, és próbáltak minden részletet úgy kialakítani, hogy a 165 dolgozó szeressen bejárni dolgozni. Megkönnyíti a workflow-t a konyhában csapolható sör, a rengeteg növény, és a tudat is, hogy hétről hétre vagány új ízeket tesztelhetnek.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Chase Daniel)
belsőépítészet | shake shack | design | dizájn | amerika | indusztriális
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!