Mar Moriarty osztotta meg saját receptjét, amely ízes, friss paradicsomon, fokhagymán és gazdag fűszerezésen alapul. Ráadásul nemcsak frissen fogyasztható, de le is fagyasztható, így akár nagyobb adagot is készíthetünk, hogy később pillanatok alatt fel lehessen használni.
Hozzávalók:
- paradicsom
- fokhagyma
- kakukkfű
- só,
- ecet,
- porcukor
Elkészítése
Első lépés: A sütőt előmelegítjük 50°C-ra. A paradicsomokat félbevágjuk, és egy tepsibe sorakoztatjuk. Sózzuk és szórjunk rá egy kevés porcukrot!
Második lépés: A paradicsomdarabokra helyezzünk rá néhány gerezd fokhagymát, friss kakukkfüvet és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Hagyjuk a sütőben pihenni 8 órán át, így a paradicsom íze még koncentráltabb lesz.
Harmadik lépés: Távolítsuk el a kakukkfű szárát, majd a sült paradicsomot a fokhagymával együtt tegyük a turmixgépbe és pépesítsük! Kóstolást követően ízlésünk szerint tovább sózhatjuk és egy kevés ecettel is ízesíthetjük.
Negyedik lépés: A szószt alaposan keverjük össze kiváló minőségű olívaolajjal, amíg a kívánt állagot el nem érjük. Ezt követően a tökéletes pizzaszószt azonnal felhasználhatjuk, de le is fagyaszthatjuk.
(Forrás: Finedininglovers, fotók: Unsplash)
pizza | szósz | trükk | konyhai trükk | paradicsomszósz | pizzaszósz
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!