Last minute desszertnek, örökös időhiányban szenvedőknek és konyhai antitálentumoknak is tökéletes választás lehet egy ütős ízvilágú, vagy különlegesebb gyümölcsöt felhasználó pohárkrém, amely maximum tizenöt perc ráfordítást és néhány egyszerű alapanyagot igényel csak.
Passiógyümölcsös pohárkrém
Hozzávalók:
- 225 g mascarpone
- 1/4 csésze porcukor
- 1 citrom héja
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 75 g tejszín
- 1/2 csésze granola
- 1 1/2 evőkanál olvasztott vaj
- 4 passiógyümölcs
Elkészítés:
- Egy tálban 2-3 percig konyhai robotgép segítségével habosra keverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát!
- A granolát őröljük kávédarálóval morzsa állagúra, adjuk hozzá a vajat és egy evőkanál cukrot! Keverjük össze!
- Négy kis pohárba osszuk el egyenlő arányban az őrölt granolát, kissé nyomkodjuk le egy kanál hátsó felével! Halmozzuk rá a krémet, majd kaparjuk ki a passiógyümölcsöt, és mindegyik pohárba tegyünk belőle egy-egy adagot! Opcionálisan tejszínhabbal a tetején kínáljuk!
A granolát gyakorlatilag bármilyen keksszel is helyettesíthetjük attól függően, hogy milyen áll rendelkezésünkre.
Áfonyás mézeskalácsos pohárkrém
Hozzávalók:
- 3/4 csészényi apróra tört mézeskalács vagy puszedli
- 1/4 csésze durvára zúzott dió
- 2 evőkanál porcukor
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál vaj
- 1 nagy doboz görög joghurt
- 1 teáskanál citromlé
- áfonya
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a mézeskalácsmorzsát, a diót, a fahéjat, valamint a vajat!
- A görögjoghurtot édesítsük a cukorral, és adjuk hozzá a citromlevet!
- Egy pohár aljára tegyünk áfonyát, majd mehet rá egy adag joghurt és egy adag mézeskalácsmorzsa. Erre jöhet egy újabb réteg joghurt, végül áfonyát szórjunk a tetejére! Ízlésünk szerint csokireszelékkel, tejszínhabbal, cukorgyöngyökkel díszítsük!
A leggyorsabb tiramisu
Hozzávalók:
- 225 ml tejszínhab
- 225 g mascarpone
- 70 g cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 evőkanál amarettólikőr
- 450 ml eszpresszó
- 1 csomag kör alakú, puhább babapiskóta
- holland kakaópor
Elkészítése:
- Verjük fel a tejszínhabot, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliaaromát! Keverjük hozzá a mascarponét és az amarettót!
- Mártsuk bele a babapiskótákat a kávéba, és tegyük a pohár aljára! Végezzük el ezt a műveletet a többi piskótával is, azokat rakjuk egyelőre félre!
- Kezdjük el rétegezni a tiramisut! A már meglévő piskótára rakjunk egy adag mascarponét, majd ismét egy piskótát és egy adag krémet! A tetejére szórjunk kakaóport!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images, Pixabay)
desszert | gyors édesség | édesség | gyors desszert | pohárkrém | karácsonyi desszert
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!