Magyar pizza is szerepel Európa legjobbjai között az olaszok szerint

Az olaszok minden évben összeállítják 50 Top Pizza nevű kalauzukat, melyben a világ, Európa és Olaszország legjobb pizzériáit tangsorolják. Az idei európai listán, melyet ezer, Európa-szerte tevékenykedő névtelen „ellenőr" véleménye alapján választottak ki, egy magyar étterem is szerepel.

Az első helyre viszont egy spanyol pizzéria került, a barcelonai Sartoria Panatieri, amelyet Rafa Panatieri és Jorge Sastre vezet egy régi szabóüzlet helyén. A pizzamesterek gondosan válogatott, helyi alapanyagokból dolgoznak, a tésztát 48 órán át kelesztik egy darabbam, majd további 12 órán át kelesztik a nagy masszából kivett kisebb darabokat is.

A kiadványban kifejezetten ajánlják kóstolásra a Sartoria Panatieri aszaltparadicsomos szószos, bazsalikomos, mozzarellás pizzáját.

A dobogón szerepel még a koppenhágai Bæst és a londoni 50 Kalò pizzéria, a nápolyi Kalò oldalhajtása, Magyarországhoz legközelebb pedig a top tízből a negyedik helyen szereplő bécsi pizzéria, a Via Toledo Enopizzeria remekeit kóstolhatjuk meg.

A szélesebb merítésbe, a top ötvenbe már budapesti étterem is bekerült: a Belli Di Mamma a 26. helyen végzett.

Olasz pizzériát ugyanakkor ne keressünk ezen a listán, mert az nincs: a pizza hazájának ugyanis külön kalauzt szenteltek.

Íme, a tízes lista:

  1. Sartoria Panatieri, Barcelona
  2. Bæst, Koppenhága
  3. 50 Kalò, London
  4. Via Toledo Enopizzeria, Bécs
  5. Pizza Zulú, Fürth, Németország
  6. Fratelli Figurato, Madrid
  7. Forza, Helsinki
  8. Napoli on the road, London
  9. Nnea, Amszterdam
  10. La Balmesina, Barcelona

Ha hamisítatlan nápolyi pizzát ennél Budapesten, erre indulj, és itt is találhatsz egy szeletnyi olaszországot.

(Forrás: HVG, CNN, képek: Getty Images, Sartoria Panatieri/Facebook, Belli di Mamma/Facebook)

pizzéria | magyarország | Európa | pizza | legjobb

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom