Az elmúlt hónapokban jelentős változások zajlottak le a fővárosi gasztronómiai palettán: ikonikus éttermek zártak be, és nyitottak újak, hogy elkápráztassák a kulináris élményeket keresőket. Körbenéztünk Budapesten, és összegyűjtöttük azt a hat éttermet, bárt és kávézót, ahová muszáj elmenni 2022-ben.
YAMA
Autentikus, formabontó, különleges – így lehet röviden összefoglalni a YAMA esszenciáját. Az étterem neve azt jelenti, a hegy csúcsán, mely az újragondolt, modern ázsiai fúziós specialitásokban ölt testet.
A YAMA-ban ugyanolyan fontos az atmoszféra, mint az ételek és az italok.
Ez tényleg egy olyan hely, ahol eklektikus harmóniában fér meg egymás mellett a taco és a sushi, a sashimi és a guacamole, és ahol minden érzékünket egyszerre stimulálja a gondosan megkomponált, egyedi atmoszféra.
Umo
Az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa, Molnár Attila és családja, valamint a kolumbiai fejlesztő-kutató séf, José Guerrero nevéhez fűződik Budapest egyik legújabb étterme,
a budai Vár tövében található Umo, melyet a füst ihletett.
A zseniális gasztrokoncepciójuk alapján ott tényleg minden a füstös ízekről szól, így előtérbe kerülnek a faszenes grillen készített ételek és az egyedülálló koktélkreációk is.
Eazy
A novemberben újranyitó EaZy elegáns, mégsem feszengős, vagyis ideális találkozási pont akár munka utáni koccintáshoz, vacsorához, beszélgetéshez, vagy kifejezetten egy egész estét betöltő borkóstoláshoz, hétvégén élőzenével.
A vendégek több mint százféle bort kóstolhatnak,
emellett pedig élvezhetik a borbár és bisztró állandó tapas kínálatát és a sokoldalú konyha olyan nagyszerű fogásait, mint a marinált fehér húsú tengeri halból készült ceviche.
Sfinx
Ha Jeremy Ironst és Brad Pittet is elkápráztató fogásokat kóstolnánk, irány a Sfinx!
A századforduló nyüzsgő kulturális életű sugárútjának dekadens eleganciáját a legmodernebb, kifinomult koktéltrendekkel és világszínvonalú borszelekcióval keverik, ehhez pedig hangsúlyos gasztronómia társul.
Pr09re55
Nehéz megmondani, mi is a Pr0gre55 (ejtsd: progress, azaz fejlődés), ugyanis egyszerre kávézó, kiállítótér, bár és vintage ruhaüzlet, amely az érzékek eklektikus ékszerdobozaként aposztrofálja magát, ahol ínyenc teák, isteni macaronok, rágcsálnivalók, koktélok és pezsgők mellett jóval több jár. Társasjátékokkal, illatokkal, kozmetikumokkal, luxus illatgyertyákkal, ritka ruhákkal és kiegészítőkkel találkozhatunk, emellett belsőépítészet, stílustanácsadás, valamint művészeti mikrogaléria is csábít.
Fleischer Restobar
Egy sarokháznyi New York a Nagymező utcában – ez a Fleischer Restobar, amely a Két Szerecsen tulajdonosainak legújabb vendéglátó-egysége. Az éttermet egy egykori szabóság üzlethelyiségében nyitották meg, hogy magas színvonalú bisztrókonyhával, és gazdag gasztronómiai élményekkel várják a vendégeket.
Az ételkínálat szezonálisan változik,
jelenleg az étlapon található sütőtök krémleves, lazaccal és tökmaggal, sült kacsamáj szilvával és brióssal, és többek között vaddisznószűz erdei gombával és kakukkfűvel.
(Fotók: az éttermek hivatalos közösségi oldalai és Panamyphoto / Socially)
fleischer | bár | bisztró | budapest | körkép | progress
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!