Érdekes cselt vetne be egy debreceni vendéglátós, hogy kinyithasson

A debreceni Lagúna tulajdonosa, Antal Lajos alkalmazottakként jelentené be a vendégeit, hogy jogszerűen tartózkodhassanak a presszójában.

Az állásokat meg is hirdette a különböző pozíciók betöltésére:

billiárdasztal-tesztelőnek hat–nyolc főt, sörpadtesztelőnek továbbá harminc–negyven főt venne fel.

A debreceni presszó utoljára november 10-én volt nyitva – a vállalkozó tartalékai elfogytak, a vendégei pedig tűkön ülve várják a nyitást.

„Szeretném ezt úgy véghez vinni, hogy jogkövető magatartást tanúsítok, és ezért találtam ki ezt. Kicsit viccesen hangzik, de valójában meg is lehetne csinálni, hogy aki vendég és bejelentkezik, felveszem alkalmi munkaadói kiskönyvvel. Így mint dolgozó tartózkodhat a vendéglátó helyen” – nyilatkozta Antal Lajos az ATV-nek.

A tulajdonos azért nem él álomvilágban: tisztában van vele, hogy ha az ötlete meg is valósulna, valószínűleg megbüntetnék, a bírságot pedig nem tudná kifizetni. Ugyanakkor szeretne tenni valaki a kialakult nehéz helyzet ellen, és azt reméli, másokat is inspirálhat vele.

Márciusig nincs remény az éttermek számára

Az, hogy a vendéglátósok egyre kétségbeesettebbek, érthető, ugyanis egészen márciusig fennmaradnak a jelenleg érvényben lévő korlátozások, így az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak. A vendéglátósok szerte a világban nehéz helyzetben vannak: egy mexikói vendéglátós szerint vagy kinyitnak, vagy meghalnak, míg Lengyelországban kisebb lázadásba fogtak az érintett vállalkozók, akik az érvényben lévő korlátozásokkal ellentétben úgy döntöttek, hogy kinyitnak. És úgy tűnik, sikerrel jártak:

(Forrás: ATV)

lagúna | sör | vendéglátószektor | presszó | vendéglátó | étterem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom