Egy krémesen lágy panna cottánál el sem tudunk képzelni jobb tavaszi desszertet.
Hozzávalók:
- 200 ml tej
- 200 mé tejszín
- 5 g zselatinpor
- 1/4 csésze cukor
- 1 tk vaníliaaroma
Az eperszószhoz:
- 450 g friss eper
- 2 ek víz
- 70 g cukor
Elkészítése:
- A zselatint két evőkanál hideg vízben feloldjuk, majd öt-tíz percre félretesszük.
- Egy közepes serpenyőben felmelegítjük a tejszínt, a tejet és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vaníliaaromát. Öt percig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a zselatint is.
- Adagoljuk poharakba, és hagyjuk hűtőben állni legalább négy órát!
- Készítsük el az eperszószt! Daraboljuk fel az epreket, tegyük egy kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a vizet! Amikor felforrt, egy botmixerrel pürésítsük, majd szűrő segítségével távolítsuk el a magokat is a szószból!
- Tálalás előtt öntsük az epermártást a panna cottára, és friss gyümölcsdarabokkal díszítsük!
Az üzletekben már megkezdődött az eperszezon, hamarosan pedig az első hazai termesztésű szemek is elérhetőek lesznek a piacokon. Érdemes kihasználni az előttünk álló heteket, hónapokat arra, hogy minél változatosabban használjuk fel ezt az isteni szezonális gyümölcsöt. Ez a krémesen lágy tiramisu pedig garantáltan meghozza a kedvünket a további kísérletezéshez.
(Fotók: Getty Images)
epres | édesség | recept | panna cotta | desszert
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!