Enyhítéseket jelentett be a norvég kormány csütörtök este az alig több mint egy hónappal ezelőtt a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorításokhoz képest.
Jonas Gahr Store norvég kormányfő bejelentése szerint ismét lehet például alkoholt felszolgálni. A karácsony előtt elfogadott szabályokhoz képest megszűnik a vendéglátóhelyeken a szesztilalom; 23 óráig az ülő vendégeknek ismét lehet alkoholt felszolgálni az éttermekben és kocsmákban.
A gyerekek és fiatalok szabadtéri sporttilalmát is feloldják, zárt térben legfeljebb húszan sportolhatnak együtt mostantól. Az érintkezéssel járó sportágak edzései és versenyei is újraindulhatnak. Felnőttek esetében beltéren maximum szintén húszan lehetnek jelen, és javasolt a távolságtartás.
Zárt térben, rögzített ülőhelyek esetén mostantól kétszáz ember vehet részt rendezvényeken, ülőhelyek nélküli esemény esetén pedig zárt térben harminc, a szabad levegőn pedig kétszáz fő a létszámkorlát.
"A járvány új szakaszába léptünk. Sokkal több a beoltott, mint decemberben, és nagyszámú gyorstesztet is vásároltunk, ezért a négy héttel ezelőtti korlátozások egy részre feloldható" – magyarázta a döntést Store.
Olaszországban pedig január 10-től szigorúbb lett az oltási kötelezettség: kizárólag legalább egy adag vakcina felvétele igazolásával lehet a városi és hosszabb távú tömegközlekedési eszközöket használni. A negatív teszt már nem elegendő.
(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)
étterem | covid | vendéglátóhelyek | fogyasztás | ülve | enyhítések
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!