Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Most minden eddiginél jobban felértékelődtek azok a receptek, amelyeket minimális energiaráfordítással el tudunk készíteni, ezúttal pedig nem a saját szabadidőnket csökkentenénk a praktikus fogásokkal, hanem a villanyszámlánkat. Összegyűjtöttünk három olyan éltelt, aminek az elkészítése egyetlen percnyi áramot igényel.

Tojással töltött sült avokádó

Hozzávalók:

1 avokádó
2 db tojás
só, bors

Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és a héját, majd egy kis hőálló tálra tesszük. Beleütünk mindkét felébe egy tojást, majd a mikróban egy perc alatt készre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, ízlésünk szerint zöldfűszerekkel megszórjuk, frissen fogyasztjuk.

Kuszkusz saláta

Hozzávalók:

100 gramm kuszkusz
200 milliliter forrásban lévő víz
2 szál újhagyma
1 darab piros kaliforniai paprika
½ uborka
50 gramm feta sajt, kockára vágva
2 evőkanál pesztó
2 evőkanál fenyőmag

A vizet egy perc alatt vízforralóban felmelegítjük. A kuszkuszt egy nagy tálba tesszük, majd felöntjük a felforrt vízzel. Sózzuk, kedvünk szerint zöldfűszerekkel megszórjuk. Lefedjük, így tíz perc alatt tökéletesen megpuhul és az összes nedvességet felszívja. Közben a hagymát és a paprikát felszeleteljük, az uborkát pedig felkockázzuk.

Ezeket hozzáadjuk a kuszkuszhoz, ráhalmozzuk a pesztót, belemorzsoljuk a fetát, és az egészet összekeverjük. Fenyőmaggal megszórva tálaljuk.

Mikrós bögrés kevert süti

Hozzávalók:

4 evőkanál liszt
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 közepes tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj
néhány csepp vanília aroma
2 evőkanál csokireszelék
késhegynyi sütőpor

Minden hozzávalót összekeverünk egy bögrében, betesszük a mikróba és a legerősebb fokozaton egy, maximum másfél perc alatt készre sütjük. Frissen fogyasztjuk.

(Forrás: BBC GoodFood, Fotók: Getty)

energia | konyhai praktika | egészséges étel | gyors étel | konyhai trükk | energiatakarékosság

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom