Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Egyesek tényleg álomvilágban élnek, ha étkezésről van szó.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

A "legfurcsább helyzet" akkor történt, amikor a kiskocsival ment végig az utastéren, majd megkérdezte a fedélzeten ülőket, hogy csirkét vagy marhahúst kérnek-e. Jött egy olyan válasz, amire nem volt felkészülve:

Igen, kisasszony, egy steaket szeretnék félig átsütve, köretnek pedig sült krumplit.

"Egy percig azt hittem, hogy kandi kamerávál vesznek valahonnan, de tényleg komolyan gondolta ezt! Elmagyaráztam neki, hogyan működik az étkeztetés egy repülőgépen és miért nem lehet teljesíteni a kérését. Nagyot nevetett végül, szerencsére nem volt vele semmi gond" – mesélte Nerea Gonzalez.

Az első osztály utasai nagyon igényesek tudnak lenni, és néhányan dühösek is lesznek, ha a felszolgált étel nem felel meg az elvárásaiknak. Douglas Scott, az egyik amerikai légitársaságnál dolgozó légiutas-kísérő elárulta, hogy elégedetlenkedés esetén mindig felajánlják az "alternatív étkezési lehetőséget, ha van, méghozzá ugyanabból a szolgáltatási szintből". Sokan bepróbálkoznak egyébként, azt gondolva, illetve remélve, hogy esetleg másik, magasabb kaliberű szolgáltatásból kapnak majd ételt.

A légiutas-kísérőknek természetesen nincs módjuk arra, hogy valami teljesen mással rukkoljanak elő, bár egyesek azt hiszik, hogy a repülőn bármit meg lehet főzni. Előfordult olyan is, hogy egy utas a személyzet otthonról hozott, saját fogyasztásra szánt adagjából akart kérni.

Kathy Gleaves a Quora közösségi médiaplatformon kifejtette, hogy a nagyon extra étkekre vágyók utasok kérései sokkal gyakrabban előfordulnak, mint azt gondolnánk. A repülőn ugye nincs főzési lehetőség, kizárólag egy tároló és egy sütő van. Azt tanácsolják, hogy aki különleges falatokat szeretne, az vigyen magával.

Nerea Gonzalez mindezek ellenére azt vallja, szerinte nem létezik az "idegesítő" utas fogalma. "Hiszem, hogy ha szereted a munkádat, és ez a szenvedélyed, akkor nincs rossz utas" – mondta. "Mindannyian különbözőek vagyunk, és akadnak jó, no meg nehezebb napjaink. Csak empatikusnak és udvariasnak kell lennünk".

Miután felszálltál, eltűnődtél már azon, hogy vajon mire gondol a személyzet, amikor köszönsz nekik? Ha nem, akkor lehet, hogy érdemes.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

ételek | első osztály | légiutas-kísérő | kérések | utazás | furcsa

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom