Azt ígérik, a stílus és az árszínvonal marad, de szélesebb lesz a kínálat, és magasabb a komfortfokozat.
2017 tavaszán mindenkit meglepett a hír, hogy Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya a Hold utcai piacon nyitja meg első saját vendéglátóipari egységét, ami nem más, mint egy könnyen érthető konyhával csábító hely, ahol szó sincs fine diningról, van szó azonban minőségi alapanyagokról, egy szerethető magyar konyháról, és laza, barátságos hangulatról. Merészségüket a Michelin Guide igazolta vissza, a Stand25 alig egy évvel a nyitás után megszerezte a Bib Gourmand minősítést. Valószínűleg ugyanennyire meglepő fordulat, hogy a Stand25 októberben elhagyja a belvárosi piacot, és Budára költözik.
"Szeretjük a bátor húzásokat. Ez is egy ilyen lesz. Budával már nagyon régóta kacérkodtunk, és tényleg álom volt, hogy meghódítsuk Budapestnek ezt az oldalát is – mesél a költözés körülményeiről Hamvas Zoltán, a Stand25 tulajdonosa. – Sokan mondják, hogy az élet Pesten zajlik, Budán az éttermek zöme, melyeknek nincsen úgy lokális beágyazottsága a helyi közönség körében, csődbe megy. De a Székely Mihály utcai Standról is azt mondták, hogy elátkozott helyen nyílt, mert a két előző étterem nem tudott ugyanazon a helyszínen sikeres lenni. Mi pedig ott is egy éven belül Michelin-csillagot kaptunk, és a nyitás óta gyakorlatilag telt házzal működünk."
Magyar alapanyagokból világszínvonalon
A csapat ígérete szerint a Stand25 költözés után is megőrzi a legfontosabb stílusjegyeket. "Küldetésünk, hogy továbbra is bebizonyítsuk, a magyar alapanyagokból készült ételek is nyújthatnak világszínvonalú gasztronómiai élményt. A Stand25 esetében pedig emellett nem engedünk abból, hogy garantáltan kompromisszummentes minőségben készítünk egyszerű, finom, könnyen érthető ételeket. A piaci környezet sok mindent nem tett már lehetővé. Leginkább az esti nyitva tartást hiányolták vendégeink, ahogy azt is, hogy komfortosabb körülmények között láthassuk vendégül őket – magyaráz Hamvas Zoltán, majd folytatja: – Szélesebb lesz a kínálatunk, táblás ajánlataink pedig sűrűbben változnak, mint eddig. De az fontos, hogy hasonlóak lesznek az áraink, és tényleg megtartunk mindent, ami a Stand25 védjegye lett. Még az ikonikus Stand25 neon, a képregény és a kakas is jön velünk."
A Stand25 tulajdonosai Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya előreláthatólag novembertől várják a vendégeket az új, budai helyszínen, a Váralagúthoz közel, az Attila úton. A nyitás pontos dátumát egyelőre nem tűzték ki.
Ez is érdekelhet:
új hely | bisztró | Hold utca | pest | költözés | stand25
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!