A népszerű olasz étel, a lasagne húsmentes változatban is lehet elképesztően finom és tartalmas.
Érdemes az ősz szezonálisa alapanyagait felhasználnunk elkészítése során, tegyük spenóttal és sütőtökpürével különlegessé és egészségessé!
Hozzávalók:
- 2 csésze sütőtökpüré
- 2 csésze ricotta sajt
- 1/2 csésze tej
- 1 csésze főtt, pürésített spenót
- 3 csésze mozzarella sajt
- 2 fokhagymagerezd összezúzva
- só, szerecsendió, bors
- fél doboz lasagne tészta
- 1/2 csésze parmezán sajt a tetején
- 1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1/4 teáskanál szárított bazsalikom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben pedig készítsük el a sütőtökös szószt! A sütőtököt pucoljuk meg, kockázzuk fel és főzzük puhára enyhén sós vízben! Botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítsük, adjuk hozzá a ricotta felét, a tejet, ízesítsük egy nagy csipet sóval és szerecsendióval!
- Készítsük el a spenótos szószt is! Ahhoz, hogy tökéletes íze és állaga legyen, össze kell kevernünk a spenótot a maradék ricottával, a mozzarella felével, a zúzott fokhagymával. Sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint.
- Főzzük elő enyhén sós vízben a lasagne tésztát, szűrjük le!
- Állítsuk össze a lasagnét! Egy hőálló tál alját olajozzuk be, oszlassuk el rajta a sütőtökös szósz felét! Szórjuk meg egy kevés mozzarellával, majd sorakoztassunk rá tésztát! A következő réteg legyen a spenótos szósz fele, ezt is szórjuk meg egy kevés sajttal. Ismételjük a rétegeket addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak! A tetejére tegyük rá a maradék mozzarellát és a parmezánt! Szórjuk meg a piros paprikával és a bazsalikommal!
- Fedjük le a hőálló tálat alufóliával, és süssük a lasagnét 30 percig! Az idő leteltével távolítsuk el a fóliát, és süssük további 10 percig, hogy a sajt rápirulhasson!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
konyha | vegetariánis | vega | főétel | recept | húsmentes
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!