Ez a tökéletes magazin, ha elmélyednél a minőségi teázás világában

Itt az idő az olvasásra és a jó teákra!

A minőségi printmagazinokat szeretjük, a minőségi teák világát is, így könnyen megjósolható volt, hogy az Eighty Degrees-t is kedvelni fogjuk. Az angol nyelvű, évi két alkalommal megjelenő kiadvány klasszikus magazin, de aki kézbe fogja, úgy is érezheti, hogy egy könyvet tart a kezében. A száznegyvenöt oldalas magazin színes illusztrációkkal, megragadó hangulatú fotókkal, szellemes stílusban megírt cikkekkel teli utazás a magas minőségű teák világába, a jünnani teavidékektől kezdve japánon át San Franciscó-i teaházakig. A főszerkesztővel, Martin Boháčikkal beszélgettünk.

Az ezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik. Lao-ce

– Mikor jutott eszedbe a magazin ötlete?

– Két éve úgy döntöttem, hogy Londonból Lisszabonba költözöm. Ez jó lehetőség volt arra, hogy végiggondoljam a reklámszakmában töltött karrieremet és az előttem álló lehetőségeket. Úgy döntöttem, valami újba kezdenék, és hogy egy olyan dolgot akarok létrehozni, ami kézzelfogható, és amit több szinten is lehet értékelni. A független magazinok az elmúlt években felfutóban vannak, és ebben a műfajban sok érdekes témájú példát lehet találni. Olyat, ami a tea gazdag kultúrájával foglalkozna, mégsem találtam. Többet szerettem volna megtudni a tea mögötti emberekről. Így született meg az Eighty Degrees ötlete.

– Hogyan találod meg a történeteidet?

– Bár a magazint egy egyszemélyes csapat készíti, sok szakértő közös összefogásának gyümölcséről beszélhetünk. A kiadványban számtalan informatív téma található, amit olyan szakértőkkel hozok létre, akiknek a háta mögött hosszú évek munkája során megszerzett tapasztalat áll. Személyes élményekről és utazásokról szóló cikkek is vannak a magazinban, amelyek inspirációt nyújtanak új teák és teás helyek felfedezésére. Sok e-mailt kapok olvasóktól és a teaiparban dolgozóktól, akik segíteni akarnak vagy történeteket szeretnének megosztani velem.

– Mekkora csapat dolgozik a magazin mögött?

– Az Eighty Degrees-t egyedül alapítottam meg, és a magot továbbra is én egyedül alkotom. De azért vannak, akik időről időre részt vesznek a munkálatokban, ha szükséges, vagy ha erkölcsi támogatásra van szükségem. Daniel Lindmarkkal gyakran ötletelünk, Lillian Chia pedig a legcsodálatosabb szerkesztő és korrektor, akinek nagyon agresszív a tolla. Filipa Lindmark és Gonçalo Picanço nagy szerepet játszanak az arculat kialakításában és a fotók terén. És természetesen ott vannak még a szerzők, a fotósok és az illusztrátorok, akik mind felelősek a saját területükért.

– Évente két számmal jelentkezik a magazin. Tervezed esetleg azt, hogy negyedéves legyen?

– Az eredeti terv évi több szám lett volna, de a stáb létszáma miatt egyelőre kiegyeztem a kettővel. Minél több példányt nyomtatok ki, annál biztosabb lábakon fog állni a magazin, és szerintem elég gyorsan abban a helyzetben leszek, hogy bővítsem a megjelenések számát.

A magazin megmutatja, hogyan működik egy ősi teakultúra egy modern világban. Termőhelyek, teafajták, évjáratok, elkészítési módok, teakészítések a különböző teavidékeken, a tea kultúrá(n)kra gyakorolt hatása. A magazin segítségével szép, feldolgozható ütemben és stílusban ismerhetjük meg ezt a változatos világot.

A tartalomból:

1. szám

  • A Sárkány kútja, Kína egyik legendás teájának története
  • A kínai teakultúra kezdetei
  • Michael Freeman teafotográfus
  • Shunan Teng teaháza New Yorkban
  • A kortárs ausztrál teavilág

 

2. szám

  • A japán utazás
  • A japán teaszertartás
  • Ujiban találkozunk egy 11. generációs Matcha-készítővel
  • A wabi-sabi filozófiája
  • Dél-Afrika és a roibush
  • Timothy d'Offay legendás londoni teaboltja

 

3. szám

  • Fuscia Dunlop, teák és ételek
  • Snow-Shan, Észak-Vietnám öreg teafái
  • Teatörténelem – Az Ópium háborúk
  • Yunnan – A puer teakorongok világa
  • Csengtu híres ódon teaházai
  • A szamovár és az orosz teavilág

A magazint a Zhao Zhou teaműhely oldalán tudod megrendelni.

kína | print | martin boháčik | tea | magazin | eighty degrees

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom