Egy virginiai pizzéria friss tésztaételeket, szószokat és desszerteket kínál úgy, hogy hivatalosan még meg sem nyitott.
A Covid–19 járvány arra kényszerítette az éttermeket, hogy kreatív módon alkalmazkodjanak a megváltozott helyzethez. A legtöbb esetben a változás csupán annyit jelentett, hogy időszakosan átálltak egy új üzleti modellre, a házhoz szállításra és az elviteles rendelések teljesítésére. A washingtoni székhelyű Stellina Pizzeria azonban szintet lépett, és olyan megoldást kínál a vásárlók számára, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az ételek beszerzését még azelőtt, hogy az étterem egyáltalán megnyithatta volna a kapuit.
Az általuk megálmodott, egyedi készítésű tésztaautomatákat egy kaliforniai vállalkozás gyártotta le számukra, amely korábban elsősorban klasszikus ital- és ételautomaták forgalmazásával foglalkozott. A mostani megbízásuk annyiban volt más, hogy az üveges szószok és a zacskós tészták automatába történő berakása egyedi méreteket, súlyok beállítását igényelte.
A tésztaautomatán keresztül minden megvásárolható, ami egy tökéletes olaszos stílusú vacsorához szükséges: a szószok között megtalálható bolognai és bárányos ragu, friss tészták, pohárkrémként elkészített tiramisuk, sőt, DIY canolli készlet is, amelynek segítségével a töltött olasz desszertet a vásárlók otthon, saját maguk állíthatják össze. A gép beépített LED-képernyője az elkészítési utasításokat is megjeleníti,
így nincs más dolguk a vevőknek, minthogy lefotózzák a lépéseket, és otthon ez alapján elkészítsék a fantasztikus fogásokat.
Egyelőre a gép 10:30-tól 20:00-ig dobja ki az ételt, de későbbiekben az étterem tényleges nyitvatartásához igazítják majd. A tulajdonosok azonban itt nem állnak meg, az első automata sikerén felbuzdulva gyors terjeszkedést terveznek. Várhatóan az automata házi pizzatésztákkal, borokkal és más olasz ételkülönlegességgel és alapanyaggal bővülhet majd, elképzelésük szerint pedig hamarosan hasonló gépeket telepítenek majd a környék forgalmas irodaházaiba is.
Kreativkodás
Malajziában az egyik vendéglátóhely megoldotta, hogy biztonságosan és komfortosan szolgálhassa fel a menüjét. A napokban megírtuk, hogy itthon márciusig nincs remény az éttermek számára, valamint még keményebb kormányrendeletet fogadtak el Magyarországon, amely főként a vendéglátósokat érinti. Példamutató felajánlást tett az Eplényi Síaréna a bajban lévő vendéglátóhelyeknek, egy debreceni vendéglátós pedig érdekes cselt vetne be, hogy kinyithasson.
(Fotók: Stellina Pizzeria)
automata | étterem | spagetti | konyha | olasz | ázsiai gasztronómia
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!