Nagyon vágytak már az emberek az ázsiai országban (is) az éttermi élményre és a kimozdulásra, úgyhogy az egyik vendéglátóhely megoldotta, hogy biztonságosan és komfortosan szolgálhassa fel nekik a menüjét.
Már akinek egyáltalán komfortosnak számít, ha autójában ülve fogyaszthatja el a megkívánt finomságokat. A Kuala Lumpurhoz közeli Cyberjayában működő Padi House ugyanis egy klasszikus drive-in szolgáltalást indított el, ami a jól ismert módon történik: a vendég begurul az étterem parkolójába, leadja a rendelését egy ablakon keresztül, majd félreáll, és miután a biztonsági előírásokat szigorúan betartó felszolgáló tálcán kihozza a fogásokat, átadhatja magát a gasztronómiai mámornak.
A menü egy erre a célra kialakított, egyedi tálcán érkezik, amely elfér a vezetőülés és a kormánykerék közötti szűk helyen.
"Bankban dolgozom, ami nem a legmegfelelőbb környezet egy nyugodt étkezéshez. Gyakran elhagyom az épületet, mert kell némi változatosság, hogy kiélvezhessem az ebédszünetemet. Ez az új hely pedig lehet akár az autóm is” – mondta Nor Shekin Nor Razali, aki éppen a napokban ebédelt a Padi House parkolójában.
Az étterem a többi malajziai vendéglátóhelyhez hasonlóan csupán elvitelre vagy házhoz szállításra kínálhat ételt. Leow Kim Ngan tulajdonos elárulta, hogy a drive-in ötletét a légitársaságok hasonló akciói inspirálták.
Hazai helyzet
A napokban megírtuk, hogy márciusig nincs remény az éttermek számára, valamint még keményebb kormányrendeletet fogadtak el Magyarországon, amely főként a vendéglátósokat érinti. Példamutató felajánlást tett az Eplényi Síaréna a bajban lévő vendéglátóhelyeknek, egy debreceni vendéglátós pedig érdekes cselt vetne be, hogy kinyithasson.
(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)
menü | Malajzia | étel | koronavíruis | autó | parkoló
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!