Továbbra is szörnyű pusztítást végeznek a kaliforniai bozóttüzek.
Az állam északnyugati vidékén fekvő Napa-völgyben új erőre kaptak, és nagyon gyorsan terjednek a bozóttüzek. Egyes híres szőlészetek teljesen a lángok martalékává lettek. A kaliforniai tűzoltóság közleménye szerint a tagállamban augusztus 15-e óta mintegy másfél millió hektáros területen egyszerre 8100 helyen égnek a bozóttüzek, épületek ezrei égtek le.
A Napa-völgyben a szőlőültetvények és több pincészet mellett az üdülőhelyeket sem kímélték a lángok,
az egyik luxusresorthoz tartozó Restaurant at Meadowoodból konkrétan két téglakandalló és a bejárati lépcső maradt meg.
A tűzoltók mindent megtettek a három Michelin-csillagos étterem megmentéséért, még az üdülőhöz tartozó medencék vízét is lecsapolták, sajnos mindhiába.
Christopher Kostow, az étterem vezető séfje szívbemarkolóan nyilatkozott az eset után. "Teljesen összetörtünk. Szeretnénk ugyanakkor köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt években megtisztelték az éttermünket és élvezték az erőfeszítéseink gyümölcsét. Hatalmas elismerést jelentett számunkra. Újra megnyitunk majd, és hiszünk benne, hogy a Napa-völgy – ahogy korábban volt már rá példa – újraépül, és erősebb lesz, mint valaha."
Az amerikai médiában közvetített riportok tanúsága szerint többen azon gondolkodnak, hogy végleg elköltöznek a vidékről. A Napa-völgy és a szomszédos Sonoma megye ugyanis – amely szintén híres szőlő- és borvidék – már 2017-ben is tűzvész áldozata lett.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Insider, MTI, fotók: Getty Images)
bozóttűz | leégett | michelin-csillag | étterem | pusztítás | kalifornia
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!