Egy fokozattal feljebb kapcsolt a Plage18

Napfény, pezsgő, Balaton. A Plage18 eddig is a szerethető hedonista vonalat vitte, de egy évvel az indulásuk után tovább finomítottak a színvonalon.

A Plage 18 esetében az inspirációt külföldi példák jelentik, az olyan beach clubok a francia Riviérától Miamiig, ahol már rég megvalósult mindaz, amit a Balaton partjára a Plage hozott el: nyugodt, tömegmentes pihenés, igényes környezetben, extra szolgáltatásokkal és kiszolgálással.

Ezt írtuk tavaly a tihanyi intézményről, és ezek az állítások 2019-ben még igazabbak, mint korábban. A Plage18 a tavaly megnyitása óta a Balaton szövetének szerves részévé vált, beágyazódott a magyar tenger egyedi hangulatába. Itt egy olyan típusú élményt élhetünk át, ami nagyon balatoni, nagyon ismerős, és paradox módon mégis csak a Plage18 megérkezésével kaptuk meg.

A balatoni strand-gasztronómia sok helyen sajnos még mindig a szocializmusban eltöltött évtizedeket tükrözi, és persze a lángos/papírtálcás sült kolbász/tocsogós hamburger menünek is megvan a maga bája, de nem árt a változatosság.

Ezért is nagyszerű látni, hogy a tó vízétől alig karnyújtásnyira lévő étteremben olyan finomságok között válogathatunk, mint a rostonsült tanyasi csirkemell, a cukorborsó krémleves, vagy a grillezett kecskesajt snidlingmártással.

Mondanunk sem kell, hogy a Plage 18 strandja nemcsak a hétvégékre korlátozódik, a hét minden napján lehet lazulni a gazebókban és a napágyakon, és természetesen az étterem is nyitva van minden egyes nap déltől éjfélig.

Ha bárki azt gondolná, hogy a Balaton közelsége nem köszön vissza az étlapon, téved, van ugyanis rántott és rostonsült fogasfilé, harcsapaprikás, szürkeharcsa halászlé, szűretlen szőlőlé Köveskálról és borok a Balaton környékéről.

Aki elhagyná a Balaton kulináris vonzáskörzetét, kezdhet egy libamáj terrine-nel vagy fokhagymás királyrákkal, válogathat ausztrál, uruguayi vagy amerikai bélszín között, és zárhat egy créme caramell-lel. A Plage18 hibátlanul hozza a francia Riviérán található beach clubok napfényben fürdő, hedonista, kúl hangulatát, és ha még inkább be akarunk hozni egy kis Nizza/St. Tropez/Cannes vájbot, akkor a menüsort Heidsieck vagy Möet pezsgővel lehet zárni.

A választék egyébként ennél is szélesebb és változatosabb, jó eséllyel bárki megtalálhatja a gasztrofilozófiájának megfelelő finomságokat.

Finom ételek, kiváló alapanyagok, szép borok, napsütés. A Plage18-on minden együtt van, hogy olyan szinten élvezhessük a Balatont, ahogyan eddig nem lehetett.

Ez is érdekelhet:

Hamarosan úgy bringázhatunk a Balaton körül, mint még sosem

Az eddig 206 kilométeres balatoni bringakör mellett további hatszáz kilométernyi utat jelölnek ki, ezzel integrálva nem vízparti településeket is.

strand | nagy sztori | beach club | plage18 | Tihany

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom