Íme a Sidegig, a szakácsok alkalmi munka toborzója.
A neves amerikai séf, Sean Brock Ben Ellsworth-szel közösen alapított új projektje béta verzióban hónapok óta működik már, ám mostantól hivatalosan is elérhető. A szolgáltatás elsősorban szakácsoknak és éttermi dolgozóknak lehet hasznos.
A Sidegig lényege, hogy az oldalon regisztráló séfek elkészítik saját profiljukat, eddigi szakmai tapasztalataiktól kezdve az általuk preferált munkaidőig elég sok mindent megadnak magukról, aztán ha valamelyik étteremnek hirtelen extra munkaerőre van szüksége, a weblap összehozza a potenciális ügyfeleket. A séfek azonnal értesítést kapnak, ha valahol lehetőség adódik, és eldönthetik, jelentkeznek-e rá.
Az ötlet Ellsworth fejéből pattant ki, miután az éttermi mosogatója egyik nap nem ment be dolgozni, és ott maradt egyedül a piszkos tányérokkal. Általában valamelyik barátját hívja fel ilyenkor és fizet neki a melóért, de erre akkor nem volt lehetősége, viszont éppen értesítést kapott egy Airbnb-foglalásról.
Abban a pillanatban egészen más gondolat futott át az agyán: de jó lenne, ha a srác szobafoglalás helyett inkább elmosná az edényeket!
Követték egymást az események, és percek alatt összeállt a Sidegig koncepciója.
Brock jelentleg Nashville-ben él és dolgozik, ahol számtalan éttermi projekt fűződik a nevéhez. Mindent elkövet azért, hogy jobbá tegye az éttermi alkalmazottak munkakörülményeit, igyekszik megteremteni az egészséges egyensúlyt a munka és a magánélet között. A Sidegig pedig remekül passzol a filozófiájába.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash)
étterem | munka | ügyfél | alkalmi | sidegig | séf
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!