Ebben a szomszédos országban még soha sem kaptak Michelin-csillagot éttermek – mostanáig

A Hisa Franko két, öt étterem pedig egy-egy csillaggal gazdagodott.

A Hisa Franko séfjét, Ana Rost 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották. A csillagok kihirdetése után boldogan nyilatkozott: "Ez egy olyan páratlan sikertörténet, amely folytatódni fog, ezt megígérhetem!"

A Michelin Guide korábban nem vizsgálta a szlovén gasztronómiát, de éppen Ana Ros miatt döntött úgy, hogy a következő regionális kalauzt Szlovéniáról adják ki.

Egy-egy csillagot kapott a Radovljica melletti Vila Podvin, a Maribor melletti Hisa Denk, a ljubljanai Atelje, a vipavai Pri Lojzetu és a Nova Gorica-i Dam. Kilenc szlovén étterem Bib Gourmand minősítést kapott, harminchetet pedig Michelin-tányérral tüntettek ki – ezt olyan éttermek kapják, amelyek egyedi választékkal rendelkeznek.

Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója a keddi online díjátadó rendezvényen elmondta: a százhúsz éves étteremkalauz feladata az volt, hogy felfedezze a világ legkiválóbb kulináris célpontjait. "Szlovénia kétségkívül ezek között van, a tehetséges és kreatív szakácsainak köszönhetően, akik a rendkívüli természeti erőforrások okán – amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű alapanyagok előállítását –, napról napra kivételesebb ételeket készítenek."

Ez is érdekelhet:

Franciaországban egy három Michelin-csillagos sztárséf is bevállalta a kiszállítást

A rövidített, háromtételes menü ötvenöt euróba kerül.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

gasztro | étterem | szlovénia | michelin-csillag | Hisa Franko | kiosztás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom