Venezuelai séffel és innovatív borkóstoló rendszerrel tér vissza az EaZy Wine Bar&Bistro

Erősít a novemberben újranyitott EaZy Wine Bar&Bistro. A pandémia előtt Easy Wine néven, csupán néhány hétig tudtak üzemelni a belvárosi Hold utcában, másfél év elteltével pedig végre újra várják a kezdő és tapasztalt borkedvelőket, valamint a gasztronómia híveit a leginnovatívabb borkóstoló rendszerrel, izgalmas koktélokkal és eredeti venezuelai fogásokkal. 

A korábbi koncepció elsősorban az ételeket tekintetében változott. Az EaZy Bar&Bistro fiatal séfje Alejandro Trocel egyenesen a venezuelai Caracasból érkezett Budapestre, hogy itt mutathassa meg a dél-amerikai konyha remekeit.

Specialitása a méltán híres ceviche – a marinált fehér húsú tengeri halból készült különlegesség –, ami Venezuelában egyszerre csípős és édeskés, Alejandro mangóval készíti és zöld banánon tálalja.

A ceviche mellett nem hiányozhat az étlapról az uruguayi rib-eye steak chimichurri-val (dél-amerikai zöldfűszeres mártás), vagy a bbq oldalas, de érdemes kipróbálni a Carribean Treasure névre hallgató tépett marhát is guacamole-val főzőbanánon tálalva. Húsmentes fogások és isteni desszertek is helyet kaptak az étlapon,

az alma crumble-t és a dél-amerikai réteges csokoládé desszertet nem érdemes kihagyni.

A borkóstolás az olasz WineEmotion rendszer segítségével történik; a vendégek saját maguk sommelier-i lehetnek és közel nyolcvan tétel közül válogathatnak az automata, kártyás rendszerben, de igény szerint profi szakember is segítségükre lehet.

A borkínálat legnagyobb részét a hazai pincészetek tételei teszik ki, a jól ismert klasszikusok mellett

a kisebb családi pincészetekre is szeretnék felhívni a figyelmet, és a fontosabb külföldi tételek sem hiányozhatnak az EaZy kínálatából. 

A borválaszték számos olyan tételt tartalmaz, melyek ritkán érhetőek el poharazva. Kóstolni negyed, egy vagy két decilitert lehet, amelyet a bor felett található gomb megnyomásával tölthetünk ki saját magunknak egyszerűen, gyorsan. Könnyed, játékos élmény kezdő borkedvelőknek és tapasztaltaknak egyaránt. 

Nagy Zoltán, a Boutiq Bar tulajdonosa álmodta meg a EaZy Winebar & Bistro koktél kínálatát, melyben kiemelt szerepet kapnak a borok.  A különlegességek közé tartozik a Crazy Spritz, amelynek alapja a sauvignon blanc és a krizantém szóda, a Whisky Sour, amelynek alapja a bourbon whisky sárga muskotállyal, vagy a Caracas Old fashioned, amely venezuelai rummal és Malbec-kel készül.

Az elegáns, mégsem feszengős hangulatú EaZy WineBar&Bistro ideális találkozási pont akár munka utáni koccintáshoz, vacsorához, beszélgetéshez, vagy kifejezetten egy egész estét betöltő borkóstoláshoz, hétvégén élőzenével. 

bisztró | eazy wine bar&bistro | bistro | dél-amerikai konyha | bor | Hold utca

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom