Nehéz eldönteni erről a cukrászdáról, hogy az enteriőrje vagy a kínálata a szokatlanabb

Kicsit Wes Anderson-os ez a hongkongi cukrászda, melynek az étlapja sem mindennapi.

Nelson Chownak köszönhetjük Hongkong Causeway Bay negyedében az Eat Darling Eat brandnek otthont adó cukrászdát.

Róluk azt érdemes tudni, hogy tradicionális kínai desszerteket gondolnak újra, de nem ám a tálalásban vagy az elnevezésben csavarnak egyet a dolgon,

hanem olyan, szokatlannak ható édességekkel ráncolják össze a vendégek szemöldökét, mint a papajaleves és -chips, pudinggal töltött ananász vagy a hógomba.

Végigfutva a kínálaton, elképzelésünk sincs, milyen lehet belenyalni egy kínai rizsborral ízesített tejes fagyiba, vagy ami még ennél is émelyítőbben hangzik, egy szecsuáni borssal megszórt, és kandírozott szalonnával megpakolt fagylaltba... Szerencsére akadnak hétköznapi és sós fogásaik is, előbbihez passzol például a matcha fagylaltos karamellpiskótás torta, továbbá ebédmenüt kérhetünk, illetve kávét, teát és koktélokat is ihatunk.

Szándékosan provokatív kínálattal, kísérleti és fantáziadús édességekkel veszik be egyébként a metropoliszt, amihez a posztmodern desszertlabor tökéletes hátteret ad.

A posztmodern műfaj legszigorúbb kritikusai sem tudnának belekötni a hely enteriőrjébe, amely egyszerű, erős és masszív betonelemekkel, vibráló színekkel, szürreálisnak tűnő opitikai illúziókkal és rendhagyó geometrikai formákkal játszadozik – elég csak ránézni a pulthoz állított bárszékekre, vagy a fánk formájú többi ülőalkalmatosságra.

Ez is érdekelhet:

Ez történik, ha egy szerkesztőség sztárdizájnerekre bízza a szobáit

A Vogue felkért nyolc ismert tervezőt, hogy átmenetileg értelmezzék újra és bútorozzák be a szerkesztőségi szobákat.

(Fotók: Wallpaper)

fagylalt | eat darling eat | hongkong | posztmodern | cukráaszda | édesség

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom