Parádés siker!
Az észtországi Tallinnban tartották a Bocuse d’Or Európai Válogatóját. A koronavírus-járvány természetesen erre a versenyre is alaposan rányomta a bélyegét, az európai válogatót kétszer is el kellett halasztani, először tavaszról szeptemberre, majd október közepére került át az időpont.
Veres István séf, Molnár Bence commis és Volenter István coach minden héten hat napot készült a versenyre. Minden második nap az alapanyagok feltöltésével és az előkészítéssel, a többi napokon pedig az időmérő edzésekkel töltötték az időt. A csapatban szerepelt minden idők legsikeresebb magyar Bocuse-versenyzője, a 2016-os európai győztes Széll Tamás is, aki csapatelnökként utazott Észtországba, és ő foglalt helyet a kóstoló zsűriben is, hogy képviselje Magyarországot.
A tallinni versenyre a járványhelyzet miatt nem engedtek be szurkolókat, vagyis valószínűleg ez volt minden idők legcsendesebb Bocuse d’Or-ja.
A csapatoknak a szokott módon két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A hústéma a fürjre, a haltéma az afrikai harcsára épült. A mieink Fish and Chips nevű halastáljukon afrikai harcsát, krumplipürét és uborkát prezentáltak, amelyhez még puliszkakrémet, sajtokat és hagymából készült szószt is felvonultattak. A húsos fogáshoz a fürjet kovászos kenyérrel és rókagombával töltötték meg, köretként puliszkakrémet adtak hozzá, így együtt hamisítatlan erdélyi ízeket megjelenítve.
Nagyszerűen sikerült, hiszen Veres István és a magyar csapat végül kilencedikként végzett, ami azt jelenti, hogy részt vehetnek a világdöntőn!
A Bocuse d'Or európai válogatójából tíz csapat jutott tovább a világdöntőbe, amelyet 2021. május 29. és június 2. között a franciaországi Lyonban rendeznek meg.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Designfood/Fekete Antonio, Magyar Bocuse d’Or Akadémia-Facebook-oldala)
válogató | döntő | szakács | veres istván | séf | verseny
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!