A hely, ahová Zendaya is visszajár – Kipróbáltuk a Dobrumbát reggel

A Dobrumbát sem a budapestieknek, sem a keleti ízekre nyitott foodie-knak nem kell bemutatni. Azt viszont kevesen tudják, hogy nem csak ebéd után érdemes betérni hozzájuk, hanem tökéletes napindítók is. Végigkóstoltuk a reggeli kínálatot, és csak egyet mondhatunk: muszáj-kategóriás élmény.

“A Dobrumbában egyértelműen a reggel a kedvenc napszakom: nem olyan nagy a nyüzsi, ébred a város, és nagyon jókat lehet enni ilyenkor”

– meséli mellém huppanva Mankovits Adél, a Dobrumba üzletvezetője, miközben kiérkeznek az első ételek. Kicsivel múlt reggel fél tíz: a hetedik kerület epicentruma a Dob/Rumbach sarkán egészen más arcát mutatja ilyenkor. Se nem bulizik kerítésszaggatóan, se nem másnaposan dülöngélő: az a típusú, selymesen napfényes reggeli nyugi járja be, amit hetedik kerületi gyerekként elképesztően imádok – és hiányolok is.

A berobbanó nyárral a Dobrumba óriási ablakai szélesre tárulnak:

beérkezik a páfrányos párkányon a reggeli város és Budapest puhán ébredő energiája.

Az asztalunkra érkező fogások egészen tökéletes társításai az élménynek: igazi ízbomba tételek jönnek sorban, első körben egy elképesztően kiadós superfood, a tojásos, feketelencsés, freekeh-s, zöldséges, labneh-s, barheszes Dobrumba Bowl, majd a gyűrű alakú, omlós szezámmagos kenyérrel érkező mennybemenés, a Dobrumba Simit Plate, tahinivel, labneh-val, za’ataros olívaolajjal, tahini pekmezzel és fügelekvárral.

“Az a jó a Dobrumbában, hogy nagyon megközelíthető és emberi. Nem a fine dining vonalat visszük, ellenben az ételek nagyon finomak, jófejek az itt dolgozók, otthonos a hangulat és teljesen Tel Avivban érzed magad. Szerintünk Hollywoodban is elterjedhettünk, mert nagyon sok híresség visszatérő vendégünk már, köztük Zendaya is – meséli Adél.

A Tel Avivot idéző hangulat és a fogások profizmusa sem véletlen:

a csapat tavaly ellátogatott az izraeli fővárosba is inspirálódni; a legaljától a legtetejéig mindent kipróbáltak, és Dominikában, a séfben is itt kattantak a helyére az apró részletek, mint például a zhouggal, amit ezután az út után sikerült tökéletesítenie.

“Az emberek legtöbbször az avokádó toastot vagy a croissant-t keresik reggeliként, mi pedig szeretnénk megmutatni, mennyire isteni keleti fogásokkal is indulhat csodásan egy reggel: a simit-tál, az om ali (fűszeres kalácspuding pisztáciával és gyümölcsökkel) vagy épp a sallah is abszolút reggelire termettek, de akik igazán frissítő napkezdésre vágynak, azoknak ott a joghurtos granolánk vagy a granola tahinis smoothie-val

– meséli Adél, hozzátéve, hogy a Dobrumbás reggelek külön előnye, hogy amúgy ebédre és estére eléggé mázli dolga, hogy kapunk-e szabad asztalt; a reggelek viszont valóban csendesebbek a nap többi részének hihetetlen pörgéséhez képest, és ez elképesztően jól is áll a helynek.

Miközben csukott szemmel élvezem a friss paprikás-paradicsomos shakshukát tahinivel, a növényekkel buján berendezett térben halkan duruzsol a marokkói gitárzene:

tizenegy után valamivel már előkerül az első zseniális biodinamikus bor is, a hely pedig egy elképesztő orientális oázissá alakul, ami annyi energiával tölt fel, hogy egész nap csak mosolyogsz utána.

Szóval ha eddig a Dobrumbát inkább esti helynek tetted el, mi száz százalékig garantáljuk, hogy reggelizőnek talán még tökéletesebb: laza délelőtti baráti beszélgetések, zavartalan páros romantikus mezzézés vagy egyedül elfogyasztva néhány varázslatosan keleti fogás egy pazar kávéval és limonádéval – a Dobrumba tíz és fél tizenkettő között a helyiek Mekkája, amivel nem lehet mellélőni.

(Fotók: Kőrösi Tamás)

reggeli | budapest | dobrumba | nagy sztori | Zendaya | kelet

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom