A híres Ferrandi Paris Cooking School által kínált főzőtanfolyamoktól a burgundi tételeket felvonultató borkóstolókig számos különleges programmal várja majd az érdeklődőket Franciaország hamarosan megnyíló új gasztrofellegvára.
A dijoni Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin, a francia gasztronómia központja több mint egy évtizedes tervező és építészeti munkát követően nyithatja meg a kapuit május 6-án.
A központ 1750 négyzetméternyi kiállítási területet foglal magában a város szívében,
nem messze az UNESCO Világörökségi oltalom alatt álló burgundi szőlőültetvényektől és a Route de Grand Crustól, amely a világ minden tájáról csábítja a borrajongókat.
A Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin számos lehetőséget kínál majd a látogatóknak, hogy elmerüljenek a francia ételek és borok világában, ideértve
a főzőtanfolyamokat, borkóstolókat, éttermeket, filmeket és kiállításokat.
A négy különálló kiállítási pavilonban időszaki tárlatok lesznek megtekinthetők, melyek például a francia péksütemények titkait mutatják be.
A központban angol nyelvű órákat tart majd a Ferrandi Paris Cooking School, ahol
a tervek szerint évente mintegy száztíz hallgatót fogadnak majd.
A Cave de la Cité borospincében több mint kétszázötven különböző borból lehet kóstolni, de az École des Vins által szervezett eseményeken többnyire a burgundi borok kerülnek majd a figyelem középpontjába.
(Forrás: Lonely Planet, fotók: Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin)
franciaország | francia gasztronómia | francia konyha | Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin | dijon | főzőiskola
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!