A hidegúti étterem olyan aperitivót indított be, hogy arra a mediterrán országokban is csettintenének.
Ezentúl csütörtök délutánonként champagne aperitívóval indíthatjuk a hétvégét a Barrio Kiskertben. A spanyol és dél-amerikai alapokra építkező budai étterem italválasztéka is figyelemre méltó, és a pezsgőimádók ezúttal igazi nagyágyúval, az egyik legrégibb champagne-ház kínálatával ismerkedhetnek. Az 1760-ban alapított Delamotte mottója:
„Vive et me ama”, vagyis „élj és szeress engem!”
Erre minden esélyünk megvan, hiszen négyféle tételük – Delamotte Brut, Brut Magnum, Rosé és Blanc de Blancs - kóstolható az aperitívók alkalmával. A Brut pohárral is kérhető csütörtökönként, de egyéb jóféle buborékok, cavák és minden más is rendelhető a Barrio itallapjáról.
Az ételajánlatok között megtalálható a Krystal No.2 osztriga nyersen és rántva, kézzel szelt Iberico sonka, Provoleta sajt serpenyőben sütve, sült padron paprika, olíva válogatás, empanadas, tortilla de papas - argentin sajtos krumplilepény, baszk sült kolbász, gambas pil pil, baszk sajtválogatás, és sok más finomság is.
Az aperitivo helyszíne az étterem kisebbik kertrésze, ahol fesztelen hangulatban, mégis stílusosan lazíthatunk csütörtök délutántól zárásig a nyári szezonban.
Érdemes tehát becsatolni a biztonsági öveket, mert a hangulat a kiskertben valami megmagyarázhatatlan oknál fogva egészen szédítő, itt indítani a kispénteket egy fergeteges, aperitivón is túlmutató hedonista ünneplésbe fordulhat!
delamotte | barrio | aperitivo | hidegkút
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!