Ha elrontod is, tökéletes ez a csokoládés baszk sajttorta

A baszkok tudnak valamit: olyan sajttortával örvendeztetik meg a világot, amit szándékosan égetnek meg és formáznak amorfra, így aztán ha el is rontjuk, senkinek sem fog feltűnni.

Hozzávalók:

  • 130 g csokoládé
  • 250 g krémsajt vagy mascarpone
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1/8 teáskanál só
  • 1 nagy tojás sárgája
  • 2 nagy tojás
  • 2 1/2 evőkanál kakaópor
  • 125 ml habtejszín

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. Egy lábasban vizet forralunk, tetejére helyezünk egy hőálló tálat, beletesszük a csokoládét, és a vízgőzben felolvasztjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a krémsajtot, a kristálycukrot és a sót, majd habverővel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a két tojást, és tovább keverjük. Beleadagoljuk a kakaót és a tejszínt, majd folyamatos keverés mellett az olvasztott csokoládét is. Addig keverjük a habverővel, amíg homogén állagú nem lesz.
  3. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 25 percig sütjük. Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Ha a desszert elé egy tökéltes, könnyű főételt is készítenénk, kifejezetten jó választás lehet a spanyolok rizses húsa, azaz a paella, amelyet elkészíthetünk csirkés, garnélás és vegán változatban is.

(Forrás: Yummy, fotók: Getty Images)

baszk desszert | csokoládés sajttorta | recept | spanyol gasztronómia | spanyol desszert | spanyol étel

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom