Impozáns környezetben, a budai Várban található Savoyai teraszon mutatta meg a Cseles csapata, mi is ez valójában.
A Cseles Marton Bálint és Varga Dávid ötletéből született, és egy tévéműsorban debütált.
A két fiatal alapító különleges itala azóta már ikonikus budapesti szórakozóhelyeken is elérhető.
Mitől lesz felnőtt egy szörp?
– Az ablakkereteinket csiszoltunk, amikor elfogyott a citromos sörünk. Szerettünk volna valami laza, gyümölcsös, alkoholos italt fogyasztani, és mivel volt vodka és szörp a hűtőben, összeöntöttük. Nagyon kiérződött a vodka íze, és inkább cukros volt, mint ízes, de éreztük, hogy maga a koncepció működőképes lehet. Vettünk rengeteg fűszert, és elkezdtünk kotyvasztani – mesélte Marton Bálint az anekdotát a Cseles születéséről.
Ízvilág, sajátosságok
Azóta meggy-szegfűszeg-fahéj, áfonya-kardamom és bodza-citrom ízben kapható, és a csel ott található az italban, hogy egyáltalán nem érezni benne az alkohol ízét.
Tömény szörp formájában huszonnégy százalék alkoholt tartalmaz, ami szabályosan fogyasztva, azaz szódával higítva sokkal kevesebb (mondjuk egy három decis long drink esetén négy-öt százalék), de a fűszereknek és az édesítésnek köszönhetően nincs alkoholos utóíze sem,
így akik nem vagy nem annyira szeretik a söröket, a borokat, a töményeket, vagy a fröccsöt, azoknak kiváló választásnak tűnik erre a nyárra (is).
Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a neve önmagáért beszél, tehát érdemes vigyázni vele, mert nagyon itatja magát és mivel egyáltalán nem érezni az alkoholt, egy idő után becsapós lehet.
ital | szörp | felnőtt | koktél | cseles | alkohol
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!