Három Michelin-csillagot is szerzett éttermének az a séf, aki most egészen különleges, ötnapos gasztronómiai élményre hív. A program ideje alatt nemcsak a séf művészetét ismerhetik meg az érdeklődők, de egy fantasztikus, látványos fantáziabirodalomba is belecsöppenhetnek.
Dominique Crenn neve hihetetlenül jól cseng gasztroberkekben. A kissé szeszélyes, de elképesztően tehetséges séf a francia konyhát emelte a lehető legmagasabb szintre a San Francisco-i Atelier Crenn étteremben, melynek három Michelin-csillagot is szerzett.
Most a Satopia Travellel együttműködve visszatér Franciaországba, hogy egyedülálló kulináris eseményen csillogtassa meg tudását.
Az ötnapos gasztronómiai élmény a Cognac régió varázslatos vidékére csábítja a vendégeket.
A résztvevők a Domaine des Étangs kastélyban szállhatnak meg, hogy aztán részt vegyenek az ott rendezendő Versailles-i álarcosbálon, egy titkos erdei vacsorán, vagy éppen egy pazar aranyvacsorán, ahol megkóstolhatják Crenn zseniális fogásait.
A gondosan összeállított étlapon szereplő fogások mindegyike
egy-egy eklektikus műalkotás, ami egyetlen pillanat alatt elkápráztatja az érzékeket.
A kastély közvetlen környezete pedig azonnal elvarázsol: a csodálatos kis erő és tavak közötti mesés területen tartott titkos esélyen a természet illatai, az évszakok ízei, a régió gazdag kulináris öröksége és a terület legjobb helyi termelőinek alapanyagai kerülnek harmóniába Crenn menüjében.
Aki pedig még jobban elmélyülne a séf művészetében, nemcsak az étkezések ideje alatt, de napközben is beszélgethet Crennel az általa vezetett művészeti túrákon, természetjáró sétákon a birtok óriási területén.
(Fotók: Satopia Travel)
utazás | franciaország | szakács | gasztronómia | séf | gasztroturizmus
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!