Már Budapest épülő új városrészén is megkóstolhatod a mennyeien krémes olasz fagyikat

Olaszországban végzett fagyimesterekként Szilvia és Giuliano már meghódították a tizenharmadik kerület pezsgő Pozsonyi útját szívből jövő kedvességükkel, és igazi itáliai fagylaltjaikkal – mostantól pedig végre a budai oldalon is élvezhetjük a Cioccolatte finomságait.

A Kopaszi-gát szomszédságában épülő új városrész, a BudaPart irodaház-komplexum és lakópark középpontjában nyitott meg a legújabb Cioccolatte fagyizó, ahol a lipóciai kistestvérnél bővebb termékpalettával készülnek.

Az igazi gyümölcsből, magvakból klasszikus olasz módszerrel készülő fagylaltok mellett ott az olasz cukrászatok olyan gyöngyszemei is helyet kapnak, amelyeknek eddig meg kellett várniuk a téli szezont, hogy helyet kapjanak a vitrinekben. Most azonban nagyobb a tér, így ha éppen nem gombócolni van kedvünk,

akkor választhatunk a szicíliai cannoliból, tiramisuból is kedvünkre valót, amit igazi olasz kávéval öblíthetünk le a tágas teraszon vagy az üzletben.

Jó hír azoknak, akik szeretnének bepillantani a kulisszák mögé, hogy a Cioccolatte fagyiműhelye is BudaPartra költözött, ahol üvegfal mögött láthatjuk, ahogyan a minőségi zsíros tejből vagy sörbetalapból és a friss alapanyagokból elkészül a mennyeien krémes fagylalt.

A fókusz persze maradt a fagyi kóstolásán. A klasszikus kedvencek – mint a piemonti mogyoró, sós pisztácia, illetve a gyermekkort idéző 1990 – mellett Szilvia és Giuliano egyedi ízeket is bevet. Az első napon például megnézhettük, hogyan készül az igazi stracciatella fior di latte krémmel, folyékony étcsokoládéval, illetve belekóstolhattunk a tavalyi The Sweet Escape olyan különlegességeibe, mint a tzatziki vagy a thai kókuszleves. Az idei utazás július 23-án indul Törökországgal mindkét üzletben, és azt ígérik a tulajdonosok, hogy csak újdonságokra és igazi meglepetésekre számíthatunk idén is.

Akinek a fagylalt a vallása, egy gombóc pisztáciáért vagy egy számára kedves bolti jégkrémért akár kilométereket is utazik, bármelyik évszakban. Ha már túl megszokott a főzött olasz, vagy annyira nem izgalmas a nagyon gyümölcsös sorbet, akkor mutatunk néhány egészen menő fagyikülönlegességet, a Fülöp-szigetekről vagy éppen Indiából. Nem csodálkoznánk, ha a thaiföldi feltekerős fagyitekercsek után a többi jeges desszert is befutna itthon.

(Fotók: Cioccolatte)

új | buda | Cioccolatte | olasz | budapart | fagylalt

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom