A legegyszerűbb chili con carne harminc perc alatt az asztalra kerül

Sokan azt gondolják, hogy a csilis bab elkészítése hosszú órákat vesz igénybe, ezért gyakran nyúlnak a bolti változathoz. Pedig a fogás akár harminc perc alatt is megfőzhető, ráadásul még finomabb is lesz, mint a félkész változat. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 vöröshagyma felaprítva
  • 1 piros kaliforniai paprika kockára vágva
  • 500 g darált marhahús
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 400 g konzerv paradicsom (darabos)
  • 420 g vörösbab lecsöpögtetve
  • 1 evőkanál cukor
  • 375 ml marhahúsleves alaplé
  • só és bors
  • csili fűszerkeverékhez pirospaprika, cayenne bors, csilipely, egy kevés őrölt kömény és egy pici fahéj
  • reszelt cheddar sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd mehet a marhahús is a fűszerekkel együtt! Addig főzzük, amíg a darált hús el nem készül.
  2. Amikor a marhahús már lepirult, felöntjük az alaplével, és minden további alapanyagot hozzáadunk a cheddar sajt kivételével. 20-25 perc alatt készre főzzük közepes hőfokon, tálalás előtt ízlés szerint tovább fűszerezzük, reszelt cheddarral megszórva kínáljuk.

Ez a chili con carne nemcsak klasszikus módon fogyasztható, hanem tökéletes extra hozzávalója lehet egy igazán masszív, új hullámos hot dognak is.

gyors fogás | gyors étel | könnyű fogás | csilis bab | chili con carne | könnyű étel

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom