Leleplezte idei ünnepi kollekcióját a Chez Dodo. A dobozkáikat idén Molnár Jacqueline mesekönyv-illusztrátor festette és megjelenik rajtuk mindaz, amitől a közelgő ünnep egyszerre álomszerű és varázslatos.
Ami az édességeket illeti, most is a legünnepibb macaron-ízekkel lehet telepakolni a dobozkákat, azaz például Nicolas, a flódni, Josephine, a dió-meggy, Hervé, az étcsokoládé-mézeskalács-sós karamell vagy Gerbeaud, az étcsokoládé-sárgabarack-dió-mák ízű macaron – sok más téli variáció társaságában.
A macaronok mellett két mignont is ünnepi ízbe öltöztettek: ilyen a Céline, ami gesztenye-meggyet és sparkling wine-t kombinál, és a Langlois Crémant (pezsgőkrém-málna). A gesztenye és a meggy találkozásáért annyira rajonganak a Chez Dodónál, hogy egy Bisou Marron -Griotte-ba és egy Canelé Marron-Griotte-ba is beleálmodták.
A Langlois Crémant isteni pezsgőkrémje pedig illatos málnával párosítva az ünnepi éclair-ben is felfedezhető.
Egy fantasztikusan pisztáciás, szeletelhető francia desszerttel is készültek;
a Cake Pistache puha pisztáciás-mandulás piskótájába rengeteg pirított pisztáciát és egy elképesztően krémes pisztácia pralinét rejtettek.
Ez a nyolc-tíz fős desszert nemcsak azzal dobja fel az adventi ebédeket, vacsorákat, hogy páratlanul finom és izgalmas, hanem hogy másnap és harmadnap is megőrzi a frissességét.
Végül pedig idén is adható ajándékba a Chez Dodo-finomságokkal telepakolt ünnepi válogatásdoboz, ami tíz macaront, hat mignont, három canelét és két ünnepi madeleine-t rejt.
karácsony | válogatás | édesség | chez dodo | macaron | doboz
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!