Elképesztő finomságokkal feledteti ezt a borongós januárt a Chez Dodo és a Freyja

A Chez Dodo nagy rajongója a Freyjának, de nemcsak azért, mert ők készítik a város egyik legfinomabb croissantját és péksüteményeit, hanem, mert Dormán Péter, a Freyja megálmodója és Dodo, azaz Szalai Dóri már jó pár éve együtt gyűjtik a szakácskönyveket és ötletelnek a legfinomabb újdonságokról. Most is alkottak valamit.

Mille-feuille

A Freyja és a Chez Dodo által közösen összerakott mille-feuille a világ egyik legfinomabb leveles tészta desszertje.

A neve franciául annyit tesz, ezernyi réteg. A kicsit karamellás, vajas, roppanós tésztalapocskák közé Peti és Dodo most isteni ízkavalkádot álmodott meg:

a lágy vanília chantilly mellé egy elképesztően finom és tömörebb kávé crémeux-t, kávé fluidot és ellenállhatatlan sós karamellt is csempésztek.

A mille-feuille tetejére pedig chantilly-t halmoztak és egy-két istenien roppanós kávészemet is tettek.

Petit coeur

A 'petit coeur' franciául azt jelenti, kicsi szív. A roppanós, ugyanakkor lágy leveles tészta szívét a Valrhona mandula pralinéjából készült pirított mandulás krém jelenti, a szív tészta ezzel együtt sül.

Ennek hála a legélvezetesebbek a textúrák, de ez még nem minden, mert pikáns ribizlilekvár, savanykás ribizli fluid is kerül rá, meghintve pirított, blansírozott mandula darabokkal.

A desszert lágyságát a vaníliás ribizli chantilly hullámok adják, míg a tetején porított ribizlivel fedett, mézes keksz felel a csinos külsőért, ami rabul ejti a szívünket.

A Freyjában és a Chez Dodóban most három hétig csaphattok le a finomságokra, de érdemes időben érkezni, mert minden nap csak limitált darabszám készül belőlük!

mille feuille | petit coeur | freyja | chez dodo | desszert | újdonság

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom