A főváros egyik legjobb kilátással bíró helye pezsgéssel ünnepli a tavaszt: április 11-12-13-án Terasznyitó Champagne Hétvégét tart a St. Andrea Wine & Skybar.
Délután kettő és este tíz óra között három napon át különböző francia champagne-házak tételei, illetve a St. Andrea Wine & Skybar egyedi italkínálata fogyasztható. Barna Ádám séf pedig a három napra három tematikus champagne- és ételpárosítással készül, melyhez élőzenei aláfestést is garantálnak.
A champagne és ételpárosítások:
- Palmer & Co Extra Reserve & tojás, torma, tízitorma
- Taittinger Les Folies de la Marquetterie & kacsamáj, sárgacékla, mangó
- Ayala & Co Rosé Majeur & pavlova, eper
– "Amikor konkrét italkínálathoz kreálunk ételeket, mindenképpen figyelemmel vagyunk az ital karakterére – avat be az ételpárosítás megalkotásának folyamatába Barna Ádám. – Megkeressük azt a jegyet, amihez a leginkább tudunk kapcsolódni. Az Ayala & Co Rosé Majeur hároméves palackos érlelés. Elegáns, telt, gyümölcsös. A cuvée túlnyomó részét chardonnay alkotja, valamint 6% vörösbort, pinot noir-t adtak hozzá a Montagne de Reims legjobb termőterületeiről. Illatban piros bogyós gyümölcsök, őszibarack, a korty könnyű, mégis kifejező. A chardonnay frissességet kölcsönöz, a pinot noir, ahogy az illattól is várnánk, málna és eper ízét csempészi a kiváló buborékok mellé. Nem volt kérdés, hogy az egyik ikonikus desszertemet, a pavlovát kínáljuk hozzá eperrel."
A séf szerint hasonlóan egyértelmű volt az is, hogy a Taittinger család kastélyáról, a Chateau de la Marquetterie-ról elnevezett italhoz – mely régóta szimbóluma a Taittinger Champagne ház megszületésének is – egzotikus gyümölcsöt, a mangót társítja. Egyetlen dűlő ad otthont a Pinot Noir és a Chardonnay szőlőnek, melyek házasítása öt év palackos érlelés után, még a kifinomult champagne-fogyasztók számára is nagyszerű élménnyel tud szolgálni. Az étel másik fő alapanyaga, a kacsamáj, melynek zsírossága jól áll ennek a különleges champagne-nak.
A harmadik champagne, a Palmer & Co Extra Reserve, mely hosszas, hetvenkét hónapos, hat éven át tartó érlelésének köszönheti hihetetlen komplexitását és krémességét. Illatában narancshéj, citrusok keverednek az érett, krémes, pörkölt ízjegyekkel, halványan akác, méz aromákkal keretezve. Telt és selymes, hosszú, folyamatosan változó, hosszú útóízzel. Barna Ádám séfben ez az ital zöldes képzettársítást indított be. A vegetális jegyekhez jól passzol a vízitormamártás, a krémességre pedig a joghurt mousse lesz remek válasz.
A rendezvényre előzetesen foglalás ajánlott, a hétvégével kapcsolatban bővebb információk itt találhatók.
Ez is érdekelhet:
barna ádám | étel | terasz | kilátás | séf | pezsgő
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!