A Dob utcában kiderülhet, mitől olyan kivételes a spanyol pezsgő

A spanyolok általában büszkeségtől dagadó mellkassal mesélnek a caváról, vagyis a palackban érlelt buborékos különlegességükről. Július 4-én megkóstolhatjuk.

A Cava-kóstolót a budapesti Vino Castillo Borházban tartják, ahol az alábbi tételekkel flörtölve kerülhetünk spanyolos hangulatba:

  • Raventos Rosell Magnum Brut Nature
  • Llopart Integral Brut Nature Reserva Magnum
  • Rimarts Reserva Especial Chardonnay
  • Agusti Torello Mata Brut Nature Gran Reserva Magnum
  • Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva
  • Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva

A champagne-i eljárással készülő pezsgő a katalóniai Pénédes tartományból származik. Története egészen 1872-ig vezethető vissza, azóta szép savainak és gyümölcsösségének köszönhetően jelentős rajongótábort épített ki világszerte. Minden olyan cava, amely minőségmegjelöléssel rendelkezik, a (francia) méthode champenoise eljárással készül; amikor a caváról beszélünk, az a szőlő első préseléséből előállított italt jelenti.

A július 4-i kóstolóra 9990 forintért váltható belépőjegy, amely tartalmazza a bor és az ásványvíz, valamint a tapasok árát is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

cava | pezsgő | kóstoló | katalán | budapest | spanyol

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom