A Kárpátokról kapta a nevét Románia első whiskyje

Románia eddig bortermeléséről volt ismert, most azonban a Carpathian Single Malt piacra dobásával feltette magát a világ whisky-térképére is.

Az Alexandrion Sabre 1789 szeszfőzdében desztillált, érlelt és palackozott Carpathian Single Malt teljes egészében malátázott árpa cefréből készült, amelyet különféle boroshordókban érleltek. A kollekció három whisky-ből áll:

Fetească Neagră Cask Finish-ből, a Pinot Noir Cask Finish-ből és a Madeira Cask Finish-ből.

Ezeket a skót stílusú single maltokat 2017-ben duplán desztillálták, és legalább három évig érlelték bourbon hordókban, mielőtt boroshordóban fejezték volna be a folyamatot.

A Pinot Noir Cask Finish esetében a whisky-t teljes egészében boroshordókban érlelték.

Allan Anderson lepárlómester szerint a whisky-k karakterét a malátázott árpa ízhatása, a Kárpátokból származó tiszta víz, valamint a román és portugál boroshordók egyedi aromái kombinálták, hogy aztán

a Carpathian Single Malt a világ egyik legjobbjává válhasson.

A Fetească Neagră illata borsos és édes, csersavas szárazsággal, érett bogyókkal és némi mézzel. A Pinot Noir sokkal intenzívebb, a kortyban citrusfélék köszönnek vissza, míg a Madeira mazsola, füge, fűszer és tejszín jegyekkel rendelkezik.

(Forrás: RobbReport, fotó: Carpathian)

whisky | románia | alkohol | kárpátok

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom