Mattila Agazzi, a Massimo Bottura Soteria Gucci séfjének receptje alapján bárki könnyedén elkészítheti ezt az egyszerű, mégis zseniális klasszikus olasz tésztaételt.
A carbonara egy örökzöld római étel, amelyet jelenlegi formájában a második világháború óta készítenek. Úgy vélik, elsőként a római trattoriákban készítették, azóta pedig világszerte az egyik legnépszerűbb itáliai fogássá vált.
Hozzávalók négy főre:
- 360 g tészta (ideális a bucatini vagy a rigatoni)
- 6 tojás sárgája
- 200 gramm érlelt szalonna kockára vágva
- 200 gramm reszelt pecorino sajt
- 200 gramm reszelt parmezán
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
Első lépés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverejük a két féle reszelt sajtot.
Második lépés: A feldarabolt szalonnát egy serpenyőben ropogósra sütjük, kiszedjük és egy tálban félretesszük. Közben a tésztát al dente-re főzzük.
Harmadik lépés: A tészta főzővizéből egy merőkanálnyit a tojásos, sajtos masszához keverünk.
Negyedik lépés: A serpenyőben maradt zsiradékra rádobjuk a megfőtt tésztát, ráöntjük a masszát és addig keverjük, amíg a tészta melege krémessé nem varázsolja a tojásos, sajtos keveréket. Frissen őrölt borssal ízesítjük, azonnal tálaljuk.
(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)
carbonara | spagetti | olasz konyha | olasz étel
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!